Mamele ar putea primi un ajutor financiar la nastere

mama si copilulMamele ar putea beneficia de un ajutor din partea statului pentru fiecare dintre  copiii nou nascuti, se arata intr-un proiect de act normativ inregistrat recent  in Parlamentul Romaniei. Conform documentului, ajutorul se va acorda o singura  data, la eliberarea certificatului de nastere al copilului, informeaza www.avocatnet.ro

Masura este curpinsa intr-un proiect de lege privind acordarea de  ajutor financiar pentru nou nascuti inregistrat recent la  Senat de catre mai multi deputati PP-DD. Concret, acestia propun acordarea unui  ajutor financiar mamelor pentru achizitionarea de produse de lenjerie si  ingrijire de prima necesitate.

Motivul elaborarii proiectului de act normativ  este cuprins in expunerea de motive, document in care deputatii initiatori  mentioneaza ca au avut in vedere incurajarea mamelor aflate la inceput de drum,  precum si oferirea posibilitatii de a achizitiona un minim de produse strict  necesare unui nou nascut.

Potrivit propunerii legislative, ajutorul va fi in suma de 500  RON, neimpozabili si se va acorda o singura data, la eliberarea  certificatului de nastere.

Proiectul se afla ,momentan, la inceput de drum in Parlamentul Romaniei,  Senatul fiind prima camera sesizata. Pentru ca prevederile sale sa se aplice,  propunerea trebuie adoptata intr-o prima faxa de senatori, apoi de deputati,  care vor avea si ultimul cuvant. Pana acum, documentul a primit doar avizul  favorabil al Consiliului Legislativ.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Târg de Paște la Sărulești

mar mai 7 , 2013
În ziua de 1 mai, a avut loc prima ediţie a « Târgului de Paşte » în centrul satului Săndulița, aparţinând comunei Săruleşti. Peste 20 de standuri cu produse pregătite în gospodăriile din Săruleşti şi împrejurimi, precum şi textile, cadouri, jucării, etc., i-au aşteptat pe vizitatorii care nu au ezitat să vină, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!