Știri PNL

Print Friendly, PDF & Email
  1. 400x200BEC a dat 23 de decizii definitive și executorii de interzicere a folosirii însemnelor USL de către PSD

Cristina Pocora,purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat în conferința de presă din 14 mai,  că PNL a câștigat, în mai bine de jumătate din țară, contestațiile depuse împotriva tentativei de fraudare a alegerilor europarlamentare de către PSD, prin folosirea însemnelor USL.

Deciziile definitive ale BEC, date zilnic  în favoarea contestațiilor depuse de PNL, semnifică faptul că PSD trebuie să înlăture afișajul ilegal cu însemnele USL.

Astfel, primăriile din 22 de județe – Vaslui, Olt, Timiș, Botoșani, Arad, Argeș, Neamț, Ilfov, Dâmbovița, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinți, Iași, Brașov, Caraș-Severin, Alba, Bacău, Gorj, Călărași, Galați, Bistrița Năsăud, Maramureș – și un sector din București au obligația să pună în aplicare deciziile definitive ale BEC.

Pentru județele în care nu s-a dat încă o decizie definitivă a BEC, este doar o chestiune de timp până când se va interzice practica electorală în afara legii folosită de PSD.

” Cerem încă o dată ca instituțiile statului să asigure o campanie electorală echilibrată, să nu se amestece în jocul politic și să ia toate măsurile pentru respectarea deciziilor BEC ” a mai precizat Cristina Pocora care subliniază că victoria PNL împotriva fraudei PSD este inclusiv una simbolică. ” În acest moment, este clar pentru toți românii că liberalii sunt cei care, în lupta politică, folosesc exclusiv mijloace legale și legitime, în timp ce PSD joacă murdar, în dispreț față de electorat și încălcând legea.”

 

  1. PSD fuge de Parlament și se ascunde de moțiunea de cenzură

În conferința de presă susținută miercuri 14 mai, Cristina Pocora, purtătoarea de cuvânt a liberalilor, a precizat că PNL solicită ca moțiunea de cenzură inițiată împotriva Guvernului Ponta să fie citită luni în Parlamentul României.

Moţiunea de cenzură „Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!” înaintată  marţi – 13 mai a.c., la ora 11.30, de către reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului. Textul moțiunii a fost semnat de 231 parlamentari, dintre care 140 ai Partidului Naţional Liberal, 55 ai Partidului Democrat Liberal, 24 ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, 11 membri ai Partidului Mişcarea Populară şi un parlamentar independent.

Conform Regulamentului ședințelor comune ale Senatului și Camerei Deputaților, moțiunea de cenzură inițiata de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor se prezintă Birourilor Permanente și se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moțiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentata în ședința comuna a celor doua Camere.

Prin convocarea Birourilor Permanente reunite la o oră târzie, când era previzibilă lipsa cvorumului, s-a încercat de fapt, amânarea stabilirii calendarului dezbaterii moțiunii.Reprezentanţii puterii în Parlament fac tot posibilul ca această moţiune a PNL să nu fie dezbătută în cursul actualei campanii pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu fi dezvăluite şi dezvoltate, în dezbateri publice, subiecte stânjenitoare, dacă nu chiar toxice în condiţii de alegeri pentru actuala guvernare. În altă ordine de idei, Răzvan Mironescu, viceliderul deputaților PNL a mai precizat că suspendarea şedinţei BP din lipsă de cvorum nu este prevăzută în regulamentele Parlamentului şi a acuzat că procedurile au fost interpretate abuziv.

Cerem  PSD să renunţe la încercările jalnice, de proastă factură,  pentru amânarea nejustificată a dezbaterii moţiunii de cenzură a opoziţiei.  Oricât de disperat se opune, PSD nu va putea opri  Parlamentul să discute  aprofundat eşecul major al actualei guvernări şi cauzele acestui eşec”, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a PNL.

Prin acest tip de comportament politic, se creează un precedent care va permite celor de la putere să amâne, ori de câte ori vor, prezentarea unor moţiuni nedorite.

Please enter banners and links.

Next Post

Oameni, campanii și politici

mie mai 14 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱–          Viziunea PNL în domeniile AGRICULTURĂ ȘI MEDIUL RURAL, DREPTURI CETĂȚENEȘTI  și SĂNĂTATE   – Un fapt din ce în ce mai evident este acela că, în această campanie electorală pentru Parlamentul European, strategia PSD – are două direcții: pe de o parte deturnarea sensului campaniei […]