Oameni, campanii și politici

–       4755   Viziunea PNL în domeniile AGRICULTURĂ ȘI MEDIUL RURAL, DREPTURI CETĂȚENEȘTI  și SĂNĂTATE   –

Un fapt din ce în ce mai evident este acela că, în această campanie electorală pentru Parlamentul European, strategia PSD – are două direcții: pe de o parte deturnarea sensului campaniei pentru alegerile europarlamentare și transformarea ei într-o campanie prezidențială pentru Victor Ponta, și pe de altă parte, înlocuirea dezbaterii serioase, pe problemele care îi preocupă cu adevărat pe oameni, cu un șir de minciuni și de păcăleli. Iată câteva din seria gogoșilor pe care premierul încearcă să le vândă publicului în fiecare zi :

–       sute de kilometri de autostradă și sute de milioane de lei pentru drumuri judeţene;

–       electorata sau măsura restructurării creditelor;

–       eliminarea a peste 70 de impozite;

–       stadioane de 70 de milioane de euro doar în Oltenia;

–       un spital regional şi o sală polivalentă cu sistem modern de iluminare şi climatizare;

–       cămine culturale, „blocuri, spitale, şcoli”, sprijin pentru sinistraţii de la inundaţii;

–       scoaterea personalului medical din categoria personalului bugetar;

–       scăderea CAS cu cinci puncte procentuale;

–       scutirea de impozit a profitului reinvestit;

–       reducerea TVA la produsele bio;

–       port care să unească Galați de Brăila;

–       modernizarea aeroportului internaţional Delta Dunării;

–       sistem de canalizare în Sfântu Gheorghe

Iar exemplele pot continua. ” În loc să își facă în mod deșănțat campanie electorală pe baza bugetului de stat, Victor Ponta ar trebui să ne spună ce sume colosale a alocat PSD pentru această campanie de dimensiuni faraonice. Îi cer Autorității Electorale Permanente să verifice concordanța între cheltuielile pe care PSD susține că le face în această campanie și realitate” a afirmat în conferința de presă Dan Mihalache, Coordonatorul Departamentului de Analiză și Direcții strategice al PNL.

Partidul Național Liberal este singura formațiune capabilă să se opună tendințelor de acaparare a României manifestate de către PSD și are o abordare serioasă a acestor alegeri europarlamentare, elaborând, în acest sens Manifestul PNL pentru Parlamentul European – Prosperitate Națiune Libertate.

Pentru ca viața românilor să fie mai bună este nevoie de legi bune și decizii la nivelul PE luate de oameni politici competenți, cu experiență în cadrul mecanismelor europene de decizie și care au curajul să impună schimbările necesare.

Liberalii sunt EuroCampionii României și singura echipa care asigură continuitate pentru realizarea proiectelor europene în beneficiul românilor.

PNL va lupta pentru sprijinirea domeniilor – cheie precum politică financiară, integrarea tinerilor în piața muncii, industrie, energie, agricultură, infrastructură, IMM-uri, IT&C și Tehnologie, de care depinde creșterea economică și puterea economică a României pe piața europeană.

În ceea ce privește domeniul cheie: Agricultură și mediul rural , PNL cere sprijin financiar comunitar pentru producția de alimente Bio în vederea creșterii exporturilor de profi și susține adoptarea măsurilor de sprijin pentru organizarea micilor fermieri în grupuri sau în asociații de producători, aceasta fiind singura cale de a-și promova și de a vinde produsele la un preț corect atât pentru producător, cât și pentru cumpărător.

Cum vor acționa concret europarlamentarii liberali pentru atingerea acestui obiectiv

  • ACCES LA UTILITĂȚI PENTRU MEDIUL RURAL. PNL va promova o inițiativă care să permită o alocare directă din fondurile europene pentru soluții locale de acces direct la utilități în zonele izolate din mediul rural, unde nu este fezabilă o extindere a rețelelor naționale.
  • ÎNCURAJAREA FINANCIARĂ A TINERILOR FERMIERI. Pentru a stimula reînnoirea generațiilor, vom susține plata de bază acordată tinerilor fermieri de până la 40 de ani, care își încep activitatea, și completarea acesteia printr-o plată suplimentară de 25 % în primii 5 ani de la instalare. Ea va fi finanțată cu până la 2 % din pachetul financiar național pentru plățile directe și va fi obligatorie pentru toate statele membre.

PNL va susține și implementarea prevederilor din noua Politică Agricolă Comună pentru acordarea de fonduri de până la 70.000 euro pentru tinerii fermieri, prin investiții generale în active fizice, servicii de formare și de consiliere, precum și granturi de instalare.

  • CREAREA MAI MULTOR LOCURI DE MUNCĂ ÎN AGRICULTURĂ. Dublăm acordarea de fondurilor europene din agricultură cu măsuri pentru crearea locurilor de muncă și încurajarea spiritului antreprenorial în mediul rural.
  • SUSȚINEREA PRODUCĂTORII DE ALIMENTE BIO. PNL susține mecanisme de protejare și de promovare a producătorilor de alimente Bio.

În ceea ce privește domeniul cheie Drepturi cetățenești,  PNL susține un spațiu comun european de justiție și o Europă a cetățenilor cu drepturi egale.

Cum vor acționa concret europarlamentarii liberali pentru atingerea acestui obiectiv

  • ÎNTĂRIREA JUSTIȚIEI ȘI A PROTECȚIEI CETĂȚENILOR. PNL susține ca fiind prioritară continuarea creării și consolidarea unui spațiu european de justiție, al libertății și al securității, prin acțiuni și legislație axate pe interesele și nevoile cetățenilor, în baza Programului de la Stockholm – O Europă deschisă și sigură în serviciul cetățenilor și pentru protecția acestora.
  •  RESPECTAREA DREPTURILORȘI LIBERTĂȚILOR FUNDAMENTALE. PNL susține crearea unui mecanism european de evaluare a respectării criteriilor de la Copenhaga de către fiecare stat membru, prin care să fie protejate drepturile și libertățile fundamentale, să fie asigurată egalitatea în fața legii, dreptul la un proces corect și echitabil.

Pentru domeniul – cheie  Sănătate, PNL propune stabilirea unui program operațional sectorial pentru construirea de spitale și deschiderea de cabinete în mediul rural pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale moderne. Cetățeanul român este discriminat prin decalajul dintre serviciile medicale pe care le primește și cele la standardele secolului al XXI-lea, la care are dreptul ca pacient.

Cum vor acționa concret europarlamentarii liberali pentru atingerea acestui obiectiv

  • SUSȚINEREA ACCESULUI LA SERVICII PREVENTIVE. PNL sprijină utilizarea fondurilor europene pentru creșterea accesului pacienților la servicii medicale oferite prin medicii de familie și în regim ambulator. Susținem accesul universal la servicii preventive, în special la cele de evaluare a riscului de boală cardiovasculară, diabet și cancer. România are o rată dublă de mortalitate prin boala cardiovasculară comparativ cu media UE. De asemenea, numai 30% din pacienții care necesită radioterapie au acces la acest tip de tratament şi la tratamente inovative pentru anumite boli cronice – cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, hepatite cronice virale, boli pulmonare cronice.
  • ALOCARE DE FONDURI EUROPENE PENTRU SĂNĂTATE. PNL propune stabilirea unui program operațional sectorial destinat exclusiv infrastructurii din sistemul de sănătate. Finanțarea acestor investiții direct din fondurile de coeziune va permite construirea de spitale regionale noi și deschiderea de cabinete medicale în mediul rural.

PNL sprijină accesul pacienților la tratamente inovatoare prin încurajarea cercetării și inovării cu sprijinul fondurilor din programul Orizont 2020 și prin stabilirea unor termene clare de decizie privind reînnoirea listei de medicamente compensate prin modificarea directivei europene în domeniu.

Please enter banners and links.

Next Post

Vizita liderului PNL, Crin Antonescu în SUA

mie mai 14 , 2014
a)      Intervenția liderului PNL în cadrul Forumului Global al American Jeuish Committe Prezent la Washington – în calitate de invitat special al Forumului Global al American Jeuish Committe – una dintre cele mai puternice organizații ale evreilor americani – Crin Antonescu a susținut marți 13 mai, o intervenție pe tema […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!