Spitalul Județean Călărași a achiziționat cititoare de carduri de sănătate

Print Friendly, PDF & Email

cititoare cardÎn urmă cu puțin timp, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, au fost achiziționate cititoare de carduri, pentru cei care vin la spital.

Managerul Dan Șerban a explicat necesitatea de a avea cardurile de sănătate asupra noastră, permanent, dar și cum ne vor fi de folos acestea:

Cititoarele de carduri sunt și în Ambulatoriu și în secțiile din spital, cu excepția secțiilor unde există obligativitatea de a acorda asistență medicală gratuită. Am implementat o celulă de criză,  pentru a vedea cum se descurcă cadrele medicale cu folosirea acestor cititoare de carduri. Există o comunicare directă cu Casa Județeană de Sănătate, pentru deblocarea cardului, pentru că se ia legătura cu firma care asigură soft-ul. Este important ca fiecare pacient care vine să aibă cardul la el. În afara serviciilor medicale de urgență, asigurate gratuit, dacă o persoană are nevoie de internare, aceasta nu va mai fi gratuită, pentru că se merge pe pachetul minim de servicii. Dacă nu ești asigurat, atunci, după ce treci de perioada de 3 zile de internare, va trebui să plătești serviciile medicale și hoteliere. La externare, este necesar acest card de sănătate, care va face dovada calitatății de asigurat şi va confirma prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. , spune managerul Dan Șerban.

Cardul de sănătate primit acasă de asigurat, prin poştă, este inactiv. Asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită făcută la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului naţional (0000) va fi schimbat cu un pin personalizat, format dintr-o combinaţie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus şi confirmat personal de către pacient.

Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. Acest pin va fi introdus de către asigurat, ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical, pentru validarea şi, mai apoi, decontarea acestuia, din fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Introducerea cardului de sănătate nu modifică drepturile asiguraţilor la servicii medicale. Serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea cu cardul, pentru că acestea se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

De asemenea, copiii cu vârsta până în 18 ani, care nu au primit card de sănătate, beneficiaza de servicii medicale conform legii.

Cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu pentru asiguraţi, de la 1 mai.

Please enter banners and links.

Next Post

În loc de spital, vom avea un nou cimitir, în Călărași

vin mai 1 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În urmă cu 8 ani, se turna primul cancioc de ciment pentru construirea unui Spital Județean de Urgență, în Călărași. Se dorea atunci ca actualul spital de urgență să devină unul municipal, iar cel care urma să fie construit, să devină Spitalul Județean de Urgență […]