Primăria Călărași a taiat arborii, conform unui plan de acțiuni

taiere-arboriPrimăria Municipiului Călărași face precizarea că acțiunea de tăiere de arbori de pe raza orașului se desfășoară, ca în fiecare an, pentru preîntâmpinarea unor pierderi materiale, sau chiar umane, ce pot apărea în urma evenimentelor meteorologice extreme. Planul de măsuri, în acest sens, s-a întocmit ținând cont de cererile primite de la cetățeni, asociații de proprietari și de la diferite instituții publice, precum și în funcție de vârsta și starea de sănătate a arborilor, plantare necorespunzătoare față de diferite construcții (nerespectându-se distanța optimă-5 m-față de clădiri), afectarea rețelelor edilitare și declin biologic.

Până la data de 30 aprilie 2015, au fost primite 65 de cereri pentru tăiere de arbori, din partea unor grupuri de cetățeni, însă s-a acționat și în urma evaluărilor făcute de Primăria Călărași. În total, au fost tăiați, până la data menționată, 74 de arbori, din care 72 plopi cu diametru de peste 1 metru și cu o vârstă de peste 30 de ani. S-a acționat, în special, în cartierele Micro 6, 10 Nivele și Mircea Vodă Nord. Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, din subordinea Primăriei Călărași, va planta, în toamnă, noi arbori pe raza municipiului, din speciile salcie, albitia, paltin, castan, cercis și pawlonia.

Menționăm, totodată, că pe parcursul anului 2014, au fost tăiați 265 de arbori, în municipiul Călărași, și plantați 283 de arbori. Din 2012, până în prezent, s-au executat tăieri definitive la un număr de 951 de arbori, și s-au plantat, în parcuri, scuaruri și stradal, un număr de 11.777 bucăți de arbori și arbuști de diferite specii, informează Biroul de Presă, al Primăriei Călărași.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Spitalul Județean Călărași a achiziționat cititoare de carduri de sănătate

vin mai 1 , 2015
În urmă cu puțin timp, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, au fost achiziționate cititoare de carduri, pentru cei care vin la spital. Managerul Dan Șerban a explicat necesitatea de a avea cardurile de sănătate asupra noastră, permanent, dar și cum ne vor fi de folos acestea: „Cititoarele de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!