În loc de spital, vom avea un nou cimitir, în Călărași

Print Friendly, PDF & Email

spital cimitirÎn urmă cu 8 ani, se turna primul cancioc de ciment pentru construirea unui Spital Județean de Urgență, în Călărași. Se dorea atunci ca actualul spital de urgență să devină unul municipal, iar cel care urma să fie construit, să devină Spitalul Județean de Urgență al județului Călărași.
În 2007, Guvernul a aprobat indicatorii pentru construirea a 16 spitale judeţene de urgenţă, printre care unul și la Călăraşi. Primul cancioc turnat a fost și ultimul, deoarece, după acel moment, entuziasmul guvernului liberal, de la acea vreme, nu a fost susținut și financiar.
Consiliul Local Călărași a fost cel care a aprobat, în ianuarie 2007, transferul terenului, în suprafaţă de 40.000 mp, situat pe str. Prelungirea Dobrogei (zona Obor), din municipiul Călăraşi, către Ministerul Sănătăţii Publice – Autoritatea de Sănătate Publică, în scopul construirii unui spital judeţean.
Anii au trecut, și cum banii pentru o asemenea investiție nu au mai intrat în calculele Ministerului Sănătății, Primăria Călărași a solicitat un punct de vedere ministerului, care a anunțat retragerea dreptului de administrare al terenului de 40.000 mp, situat pe str. Prel. Dobrogei.
Daniel Ștefan Drăgulin a spus ca cele 4 hectare, din zona Obor, le va aloca pentru construirea unui cimitir.
De această solicitare s-a luat act în ședința Consiliului Local Călărași, de joi, 30 aprilie.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași: Autoturisme avariate grav, în urma unui accident rutier, pe strada București

sâm mai 2 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Astăzi, în jurul orei 14.30, a avut loc un accident rutier, pe strada București- intersecție cu strada Zăvoiului. Din primele cercetări reieșit faptul că șoferul autoturismului care venea de pe strada Zăvoiului (Skoda), nu a acordat prioritate mașinii care circula regulamentar pe strada  București (BMW), […]