Sosesc două noi ambulanţe SMURD pentru ISU Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

De luni, 12 noiembrie 2012, parcul auto al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” Călăraşi se va înnoi cu două noi ambulante tip B2 – SMURD.

Acestea au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud Muntenia”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”.

De altfel, ambulanțele reprezintă ultimele dotări achiziţionate prin proiect, pentru I.S.U. Călăraşi, în perioada de implementare a acestuia fiind livrate judeţului alte 3 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mare, 2 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate medie şi o autospecială pentru descarcerări grele, în total 8 echipamente specifice, în valoare de 11 milioane de euro.

Tot luni, ulterior recepţionarii celor două ambulanţe, la sediul I.S.U. “Barbu Ştirbei” Călăraşi va avea loc conferinţa de închidere a proiectului.

În cursul lunii octombrie, în calitatea sa de membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Situaţii de Urgenţă SUD MUNTENIA”, Consiliul Judeţean Călăraşi a aprobat participarea la un nou proiect ce va avea ca obiect dotarea I.S.U. Călăraşi, cu echipamente specifice intervenţiei în situaţii de urgenţă, valoarea totală a noului proiect fiind de aproximativ 4,5 milioane de euro.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Aurel Niculae şi Iulian Dumitrescu l-au adus pe Moș Nicolae la copiii din Fundeni

joi dec. 6 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Pe 6 decembrie, în comuna Fundeni  a venit Moș Nicolae sub forma unui părculeț de joacă pentru copii și a unui brad împodobit. Leagănele, topoganele, cumpenele au devenit neîncăpătoare, într-un timp foarte scurt, bucuria fiind cu atât mai mare cu cât vremea a fost și […]