Siguranța navigării pe internet, tema dezbaterilor dintre polițiști și elevii călărășeni

DSCN4740Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitatedin Călăraşi s-au întâlnit, cu elevi ai  Colegiului Agricol „Sandu Aldea” pentru a le vorbi despre siguranţa pe internet.

Astfel, poliţiştii au fost în mijlocul copiilor, explicându-le ce înseamnă pornografia infantilă pe internet, precum şi consecinţele acesteia în plan psihologic şi afectiv (modifică atitudinile sexuale ulterioare; manipularea psihologică a minorului etc) şi le-au explicat elevilor care sunt pericole la care se expun în cazul în care folosesc excesiv internetul ca mod de petrecere a timpului liber.

Tinerilor li s-a explicat că, din păcate, nu toţi cei care folosesc internetul au intenţii bune. Există posibilitatea ca acest mijloc de informare să fie utilizat în scopul comiterii unor infracţiuni, a căror victime pot fi uneori copiii sau tinerii.

Un subiect de interes pentru ei, abordat de poliţişti a fost fenomenui „mirese pentru memebrii grupărilor teroriste”, care a inceput să se manifeste în ţări europene, constând în racolarea, prin intermediul internetului, a tinerelor pentru a se căsători cu bărbaţi aparţinând unor grupări teroriste din Statul Islamic.

Activităţile vor continua pe tot parcursul întregii săptămâni, în cadrul programului „Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii ami bun”, poliţiştii călărăşeni urmând să fie prezenţi şi în alte unităţi de învăţământ din municipiul Călăraşi.

Please enter banners and links.

Next Post

Deputatul Daniel Florea a primit, la Parlament, vizita elevilor călărăşeni

mie apr. 8 , 2015
Bucurie mare pentru cei 30 de prichindei care învaţă la Liceul ,,Danubius”, din Călăraşi. În cadrul săptămânii ,,Şcoala Altfel” au avut parte de o excursie de neuitat. Miercuri, 8 aprilie, ei au efectuat o vizită la Palatul Parlamentului, la invitaţia deputatului PSD, Daniel Florea. De fapt, această excursie a fost […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!