Serviciul Judeţean de Ambulanţă Călăraşi se desfiinţează

ambulantaMinisterul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică, până pe 22 septembrie , proiectul unei Hotărâri de Guvern prin care sunt stipulate măsurile privind reorganizarea celor 40 de Servicii Judeţene de Ambulanţă din ţară. Acestea îşi vor pierde personalitatea juridică şi vor fi subordonate Serviciilor Regionale de Ambulanţă,  ce vor fi înfiinţate în cele şapte regiuni ale ţării noastre. Potrivit proiectului de act normativ, serviciile  regionale vor lua fiinţă prin reorganizarea unor servicii judeţene şi prin desfiinţarea altora, după modelul pilot implementat în anul 2009, în zona Bucureşti- Ilfov. În urma acestui proces de reorganizare, vor fi înfiinţate Serviciile Regionale de Ambulanţă Nord- Vest, Centru, Vest, Sud-Vest, Sud, Sud-Est, Nord- Est, la care se adaugă Bucureşti – Ilfov.

Ambulanţa Călăraşi va fi subordonată Serviciului Regional Sud, cu sediul la Ploieşti

Ambulanţa Călăraşi va fi subordonată Serviciului Regional de Ambulaţă Sud  care va lua fiinţă prin reorganizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova şi desfiinţarea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă Argeş, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Serviciul Regional de Ambulanţă Sud  va fi instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu sediul în municipiul Ploieşti, şi va  acorda asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat pacienţilor din regiunea Sud”, se precizează  în acelaşi act normativ. Serviciile Judeţene de Ambulanţă vor funcţiona în aceleaşi locaţii, însă nu vor mai avea personalitate juridică.  Acest lucru este valabil şi pentru staţiile de ambulanţă, substaţiile şi punctele de lucru ale Serviciilor Judeţene de Ambulanţă.

Odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, personalul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova și ale Serviciilor Județene de Ambulanță Argeș, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița și Ialomița se consideră transferat în interesul serviciului și se preia cu aceleași drepturi salariale de către Serviciul Regional de Ambulanţă Sud .

De menţionat este faptul că, toţi cei  aproximativ 80 de angajaţi din domeniul medico-sanitar, ce deservesc staţia din  municipiul Călăraşi şi substaţiile din Olteniţa Fundulea, Lehliu şi Budeşti, vor fi preluaţi în  totalitate. Pentru personalul tehnic, economic, de informatica, administrativ şi de deservire preluarea se face cu respectarea normativului de personal în vigoare.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Las-o, mă, ca merge şi-aşa!

lun sept. 2 , 2013
Revin din vacanţă, cu un subiect care mi-a stârnit îngrijorarea: într-o lume în care vorbim de perfecţionare, calificare, dorinţă de a fi sau de a avea oameni pregătiţi, constatăm că evoluţia judeţului, dar şi a ţării în care trăim, la capitolul Open Mind, este, undeva, la piciorul broaştei. Am fost, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!