Senatorul PNL, Iulian Dumitrescu: „Două măsuri se impun: scăderea taxării muncii cu 5% şi scăderea TVA”

Print Friendly, PDF & Email

Iulian siteSenatorul PNL, Iulian Dumitrescu a fost invitatul emisiunii “ Capital TV” , găzduită de televiunea B1, în cadrul căreia s-a abordat subiectul constituit de impactul măsurilor fiscale asupra economiei.

În cadul emisiunii, Iulian Dumitrescu a afirmat că  noi ca țară stăm prost la capitolul cotă TVA, la impozitarea muncii, un capitol satisfacător fiind impozitul de 16%. Lărgirea bazei de impozitare, este o măsură pe care senatorul liberal o susține.

În viziunea sa, două măsuri ar trebui luate: scaderea taxării muncii cu 5%, și astfel se va ajunge la un nivel acceptabil. A doua: scăderea TVA. Ce nu se explică foarte clar- in viziunea lui Iulian Dumitrescu- este că atunci  când faci o reducere de fiscalitate, aceasta ar trebui să genereze creștere economică, creeare de noi locuri de muncă, care înseamnă lărgirea bazei de impozitare.

Iulian Dumitrescu: “ Ce trebuie să înțeleagă și PSD-ul și domnul Ponta este că atunci când calculezi că scazi contabil cu 5%  poți zice că pierzi 4 miliarde. Dar cineva ar trebui să spună că da, în prima lună pierzi 500 de milioane, în a doua 300 de milioane, apoi ar trebui să pierzi 100, apoi nu ar mai trebui să pierzi deloc, apoi câștigi 100 de milioane, 200 de milioane, adică trebuie să se analizeze măsurile din punct de vedere al influenței în economie. Simulările astea economice există. Normal, ele nu pot fi făcute cu acuratețe maximă, mereu trebuie să ai un buffer că să acoperi lipsa veniturilor din buget, dar este evident că asta ar trebui să fie abordarea pe care trebuie să o ai în buget și nu o abordare gen tai 5% din buget, niciun efect, nu se vede nimic în economie, nu se lărgește baza de impozitare.

Orice creștere de taxe, generează creștere de evaziune. Atunci când ești la limita suportabilității, trebuie aduse reglaje foarte fine de către economiști ca lucrurile să meargă în direcția bună. Scăderea de 5% nu va produce o gaură în buget. Lucrul asta vom încerca să-l explicăm colegilor noștri. Trebuie să explicăm colegilor noștri de la PSD și domnului Ponta că această măsură nu este doar pentru sprijinirea mediului de afaceri, ci este și pentru șomeri, pentru creștere economică, până la urmă pentru bunăstarea tuturor.” A declarat senatorul liberal.

In privinta schimbarilor care trebuie facute in sistem pentru ca lucrurile sa intre pe o evolutie pozitiva, Iulian Dumitrescu sustine ca : „ Această schimbare a început, ea trebuie făcută cu grijă, nu o poți face peste noapte. Ideea de bază este că trebuie redus numărul taxelor, trebuie redus cuantumul taxelor, pentru că s-a ajuns la limita suportabilității pe piața muncii. „

Tema majorării salariului minim a fost și ea abordată.

„Teoretic ar trebui să spunem ca majorarea va duce la o scăderea a competitivității, scădere economică. Dar nu este neapărat să se întâmple așa în realitate. Măsura pe care a luat-o Guvernul, a luat-o cu alt scop. Se consideră că la nivelul economiei sunt foarte multe salarii plafonate artificial de către plățile la negru. O parte din salariu se plătește la „alb”, o parte la „negru”. Aici am vrut să intervenim, ca să scoatem o parte din salariile care sunt la negru la suprafața. Motivul ăsta este: lupta împotriva evaziunii.”

Senatorul PNL, Iulian Dumitrescu, se declară împotriva implementării de noi taxe precizând că  refuzul Președintelui Băsescu pe tema noului Buget, invocând „taxa pe combustibil”, este totusi unul care este menit a bloca evoluția României,Președintele  știind că tarii nu ii ajung banii nici dacă acceseaza toate fondurile europene, nici dacă ii vin banii de la chinezi ca să se definitiveze proiectele pe infrastructura. „Toată lumea trebuie să știe că permanent trebuie și bani de la bugetul de stat dacă vrem să ajungem la nivelul de infrastructură de care avem nevoie că să concurăm cu țările din Uniunea Europeană. Acesta este motivul și logica „taxei pe combustibil” a conchis senatorul liberal, precizând că speră ca banii astfel obținuti să fie bine gestionați.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Daniel Florea, aproape de copiii cu dizabilităţi

sâm dec. 7 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Daniel Florea este, îndeaproape, preocupat de problemele copiilor cu dizabilităţi, reuşind, de fiecare dată, să îi sprijine şi să îi susţină. Prin actele sale de caritate, precum şi prin organizarea unor excursii la care aceştia au participat, deputatul Florea a demonstrat că este aproape de […]