Senatorul PNL Cîțu, la Călărași: ,,Devine din ce în ce mai greu să aduci, acasă, românii care muncesc în străinătate”

Print Friendly, PDF & Email

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, a organizat o conferință de presă la care a fost invitat să participe și colegul său din Parlamentul României, senatorul Florin Cîţu, președintele Comisiei Economice, Industrii și Servicii din Senatul României.

Senatorul Cîțu  a adus în atenția presei discuțiile purtate cu oamenii de afaceri:

,,Cea mai importantă problemă semnalată de oamenii de afaceri a fost, de departe, lipsa forței de muncă, din agricultură, servicii, confecții. Creșterea salariilor nu este o soluție, pentru că impozitarea forței de muncă e mult mai mare decât în străinătate. De aceea, competiția cu cei de afară nu este corectă, pentru că acolo nu sunt salarii sub 1000 de euro, în România impozitarea forței de muncă fiind una dintre cele mai mari din Europa.

O altă problemă identificată este aceea că devine din ce în ce mai greu să aduci, acasă, românii care muncesc în străinătate, pentru că foarte mulți și-au făcut o viață acolo. Unii au plecat pentru un venit mai mare, alții pentru tot pachetul: bani, infrastructură, o viață mai bună.

Soluția economică ar fi importul de forță de muncă ieftină și, în acest sens, trebuie să venim cu o propunere legislativă ca, pe o perioadă de 5 ani, România să vină cu o relaxare fiscală.

E greu să creăm o Românie care să îi readucă pe cei plecați la muncă în străinătate, dar cu ajutorul celor care ar veni să lucreze în cei 5 ani de relaxare fiscală, putem crea acea Românie care să îi aducă, acasă, pe români.

Dacă nu facem ceva, acum, va corecta piața și nu va fi în avantajul nostru. Obiectivul de a aduce românii acasă este, dar nu pentru mâine, ci pe termen mediu și lung.

Dar, în afară de români, trebuie să vină și investitori străini. În România,  90% din firme au cifra de afaceri sub 1 milion de euro. Multinaționalele vor aduce forța de muncă înapoi și trebuie să asigurăm un sistem mai simplu, mai relaxat. Trebuie să creăm condițiile ca un investitor sa facă 10 spitale, pentru că este utopic ce își propune statul: de a face 8 spitale, deși nu este în stare sa le întrețină pe cele pe care le are.”, a declarat în conferința de presă, senatorul Florin Cîțu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Comunicat ISJ Călărași/ Școlile care vor avea cursurile suspendate marți, 27 februarie

lun feb. 26 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱         Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat care sunt unitățile de învățământ preuniversitar, din județ,  ce vor avea cursurile suspendate mâine, 27.02.2018:   NR CRT DENUMIRE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DATA 1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CAROL I” CĂLĂRAȘI (ÎNVĂȚĂMÂNT SPECIAL)  27.02.2018 2 ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. […]