Se anunță schimbarea la Spitalul Județean de Urgență Călărași

Print Friendly, PDF & Email

foto spital judeteanLa întâlnirea cu presa, din această săptămână, președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, a comentat subiectul privind decasificarea Spitalului Județean Călărași, dar și situația conflictuală existentă în spital, între manager și unii doctori.

„Ca să fii un bun manager, trebuie, în primul rând, să știi să interacționezi cu cei din jur. Ideea de a-ți  face echipă, este aceea că răspunzi de toți ceilalți. Eu nu pot să-i reproșez nimic, pe partea economică, dar acesta este doar un element din managementul pe care trebuie să-l facă un director de spital. Așa cum un președinte de Consiliu Județean trebuie să țină un echilibru între partide și oameni, trebuie să ții, ca manager de spital, echilibrul între specialități, oamenii pe care-i conduci și de care răspunzi. Este o parte la fel de importantă, ca și reușita financiară. I-am spus de foarte multe ori: economic e în regulă, dar ce facem cu bolnavii? Că ai mărit complexitatea serviciilor, foarte bine, asta era și menirea ca manager, dar dacă distrugi atmosfera normală, care trebuie să fie într-un spital, și creezi mereu disensiuni, atunci e o problemă! Și, din punctul meu de vedere, în acest mod, nu se mai poate continua!

Aceste disensiuni dintre manager și medici și  faptul că umblăm cu căciula în mână, pe la minister, să ni se dea gradul III, pe care l-am avut, prin eforturi grele făcute în acești ani, mi-e greu să spun că, de-acum încolo, lucrurile vor rămâne la fel (n.r. în raportul de muncă dintre Consiliu și manager). Există două posibilități: ori îl schimbăm pe el, ori se schimbă el, interior, ceea ce nu cred că mai e posibil, pentru a găsi calea de comunicare cu medicii. E foarte bun profesionist, bun organizator, a făcut multe lucruri bune în spital, dar nu putem continua așa.”a declarat Răducu Filipescu.

De precizat că, activitatea managerului Dan Romulus Șerban va fi analizată la finalul acestei luni, când se împlinește un an de la preluarea managementului. În același timp, pentru a contracara declasificarea spitalului, de către Ministerul Sănătății, a fost depusă o plângere prealabilă, la minister, și a fost depusă în instanță acțiunea de suspendare a ordinului de ministru.

Ceea ce este foarte important, în funcție de răspunsurile care vor veni, se va face și contractarea serviciilor medicale, la 1 aprilie, cu Casa de Asigurări de Sănătate, după gradul de funcționare al spitalului.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Va fi oprită apa potabilă, în municipiul Călărași

mie mart. 23 , 2016
Societatea ECOAQUA S.A. Călăraşi, în calitate de beneficiar al contractului prin care au fost reluate lucrările la obiectivul de investiţii „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată din aglomerarea Călăraşi”, informează locuitorii municipiului că furnizarea apei potabile se va întrerupe, […]