Incendiu la o locuință în comuna Cuza Vodă/ Victima a suferit arsuri de gradul III


incendiu Cuza VodaPompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ o oră și 50 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenței unei persoane, care a manevrat necorespunzător o butelie în încercarea de a o înlocui

În data de 22.03.2016, ora 13.18, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Călărașii Vechi, comuna Cuza Vodă,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuințe, proprietate individuală, aparţinând lui Valeriu S.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la acoperișul locuinței, cât și interiorul casei.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 50  minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o moștenitoare a proprietarului, Adriana S., în vârstă de 40 de ani, care a încercat să schimbe butelia aflată în uz și probabil din cauza manevrării greșite și a folosirii unor unelte metalice, s-au produs scântei mecanice ce au aprins gazul butan scurs din butelie.

În urma aprinderii gazului, flama produsă a afectat-o pe respectiva femeie, provocându-i arsuri de gradul III la nivelul feței și membrelor superioare, arderea cuprinzând totodată și materiale textile din bucătărie aflate în imediata apropiere, ulterior extinzându-se la întreaga încăpere și la acoperiș.

Victima a suferit arsuri de gradul III pe aproximativ 20 % din suprafața corporală, acesteia fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al Serviciului județean de Ambulanță sosit la locul incendiului, care ulterior a transportat-o pe femeie la o unitate spitalicească.

În urma incendiului au ars: materiale textile, material lemnos, elemnte de mobilier din două camere și o bucătărie, aparatură electronică și electrocasnică, cât și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 1500 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Se anunță schimbarea la Spitalul Județean de Urgență Călărași

mie mart. 23 , 2016
La întâlnirea cu presa, din această săptămână, președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, a comentat subiectul privind decasificarea Spitalului Județean Călărași, dar și situația conflictuală existentă în spital, între manager și unii doctori. „Ca să fii un bun manager, trebuie, în primul rând, să știi să interacționezi cu cei din […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!