Rușinos: Călăraşiul, din nou, codaş, la simularea pentru Evaluarea Naţională

Print Friendly, PDF & Email

examen simulareLa finele săpătămânii trecute, au fost date publicităţii rezultatele la  testările pentru examenul de Evaluare naţională, ce au avut loc în perioada 22-24 februarie, a.c. .

La nivelul judeţului Călăraşi, rezultatele nu sunt, nici în acest an, îmbucurătoare.  Pentru al treilea an consecutiv, judeţul Călăraşi se află la coada clasamentului, la nivel naţional, în ceea ce priveşte rezultatele obţinute la simularea pentru  Evaluarea Naţională. În anul 2014, media de promovabilitate  la aceste testări a fost de 34%, ceea ce a clasat judeţul Călăraşi pe ultimul loc în ţară.  Şi anul trecut, situaţia fost similară. Judeţul nostru a înregistrat o promovabilitate de de 38,2%, cu 4 procente mai mult decât în 2014, fapt ce  l-a clasat din nou printre judeţele codaşe.  În 2016, situaţia se repetă. Potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul Educaţiei, Călăraşiul este poziţionat  la coada clasamentului, la nivel naţional,cu un procent de promovare de numai  33, 47%, fiind urmat de judeţele, Tulcea (32,67%) şi Vaslui (31,22%).

Astfel, la nivelul judeţului nostru, la limba română,  rata de promovare a fost de 53,92%, iar la matematică a fost  numai de 21,94%. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Liceului ,,Mihai Eminescu”, din Călăraşi, unde promovablitatea a fost de 92%. Un rezultat bun a fost obţinut şi de Liceul ,,Neagoe Basarab”, din Olteniţa, (83%), precum şi de Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”, din  Călăraşi, ( 72%). La polul opus, sunt şcolile din Ileana şi Ulmu, unde promovabilitatea fost mai mică de 7%.

În ciuda măsurilor impuse, în ultimii ani, de către Ministerul Educaţiei, pentru redresarea acestei  stări de fapt a învăţământului călărăşean, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi,  implicit, directorii şcolilor nu au reuşit să aducă o evidentă îmbunătăţire privind buna pregătirea a elevilor de clasa aVIII-a,  în vederea   promovării  cu rezultate  bune a examenului de Evaluare Naţională.  Acest aspect denotă cât de ,,performant” este managementul  actualei conduceri a Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, precum şi al directorilor unor şcoli  din judeţ.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Tânăr din Oltenița, arestat pentru viol în Spania

mie mart. 9 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La data de 08 martie 2016, poliţiştii din Călăraşi au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Spania, pe numele unui tânăr din municipiul Olteniţa, cercetat pentru comiterea infracţiunii de viol. Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei […]