“Reactivate” – un proiect deschis persoanelor aflate în șomaj și angajatorilor cu nevoi de recrutare

Print Friendly, PDF & Email

“Reactivate” este un proiect deschis persoanelor aflate în șomaj în vârstă de peste 35 de ani și a angajatorilor cu nevoi de recrutare din toate țările UE.

“Reactivate” – programul de mobilitate profesională îi ajută pe cetățenii UE cu vârsta de peste 35 de ani să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în altă țară din UE și care acordă sprijin angajatorilor pentru găsirea de forță de muncă calificată. Scopul programului este să găsească oferte de muncă remunerată din toată Europa pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar mai ales pentru șomeri. Ofertele de muncă și posturile de ucenici trebuie să aibă o durată minimă de 6 luni (pentru stagii se pot aplica și perioade mai scurte).

Proiectul susține mobilitatea europeană și recrutările durabile cu condiții de muncă echitabile. Pachetul de servicii de mobilitate include sprijin financiar pentru interviu, relocare (individuală sau împreună cu membrii familiei), curs de limbă străină și recunoașterea calificărilor. Persoanele care obțin un loc de muncă într-o firmă cu cifră de afaceri mare (cum ar fi în vânzări sau telemarketing) nu pot beneficia de subvențiile acordate prin acest proiect.

Cu ajutorul programului Reactivate puteți primi informații și asistență pentru căutarea unui loc de muncă, găsirea candidaților potriviți și recrutare. De asemenea, puteți fi considerat eligibil pentru sprijin financiar pentru prezentarea la un interviu în străinătate, precum și pentru a acoperi costuri pentru cursuri de limbă, recunoașterea calificărilor sau mutarea în țara de destinație.

 

Sunteți…

  • o persoană în vârstă de peste 35 de ani?
  • cetățean și rezident legal al unui stat membru al UE?
  • dornic să găsiți un loc de muncă sau o oportunitate de formare în țara dumneavoastră, dar nu reușiți?
  • dispus să vă mutați și să lucrați în alt stat membru al UE?

 

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este afirmativ, programul Reactivate ar putea fi soluția pentru dumneavoastră. Pentru informații vă puteți adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Călărași sau puteți consulta pagina EURES România dedicată proiectului: www.eures.anofm.ro/reactivate.php.

 

Compartimentul  Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Please enter banners and links.

Next Post

File de Istorie/ Revoluţia lui Tudor Vladimirescu

lun iul. 17 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Pe 17 iulie, se împlinesc 196 de la încheierea Revoluției lui Tudor Vladimirescu. Tudor Vladimirescu s-a născut în anul 1780, în satul Vladimiri din județul Gorj și a decedat pe 27 mai 1821 la Târgoviște, fiind asasinat din ordinul lui Alexandru Ipsilanti, conducătorul mișcării […]