Raluca Surdu se adresează oamenilor de afaceri

raluca_09884600Deputata Raluca Surdu transmite o scrisoare deschisă tuturor oamenilor de afaceri din colegiul 5 Olteniţa, în contextul pregătirilor inaugurării Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa.

„Crearea locurilor de muncă este preocuparea noastră constantă, la nivelul USL-ului, a organizaţiei locale a PNL Olteniţa, a tuturor primarilor din colegiul pe care îl reprezint în Parlament”, declară Raluca Surdu. „Aceasta înseamnă mai puţin să căutăm o baghetă fermecată cu care să creăm locuri de muncă şi mai degrabă să identificăm potenţialul local şi să-i sprijinim pe cei care doresc cu adevărat să răzbată prin propriile idei şi forţe. Realişti fiind, ne adaptăm contextului nefavorabil în care suntem şi care determină pe potenţialii investitori să rămână în expectativă sau să se îndrepte către alte zone şi ţări. Creatorii locurilor de muncă sunt investitorii şi actualii antreprenori, precum şi cei care pornesc pentru prima dată o afacere. Vedem că investiţii mari, de anvergură, sunt din ce în ce mai puţine şi din păcate nu în zona noastră. Ceea ce ne mai rămâne este potenţialul local care trebuie stimulat şi ajutat. Pe de o parte sunt cei care au deja o afacere şi care trebuie susţinuţi să şi-o păstreze şi chiar să o facă să crească, pentru că orice creştere necesită forţă de muncă suplimentară. Pe de altă parte sunt cei care vor să treacă din zona de angajaţi către antreprenoriat. Prin această trecere, aceştia vor rezolva problema propriului loc de muncă, iar în funcţie de ideea de afaceri, pot crea şi alte locuri de muncă. În lipsa investitorilor direcţi imediaţi, cred că este important şi util să aducem la Olteniţa cunoştinţe de antreprenoriat, know-how, ca prim pas către crearea unor competenţe de business. Invit pe această cale pe toţi cei care pot contribui, fie cu materiale de specialitate, cărţi pentru spaţiul de lectură al Centrului, fie cu disponibilitatea de a povesti propriul exemplu, cu idei şi o atitudine pozitivă, constructivă, fie cu un spirit deschis şi dorinţa de a face lucruri şi chiar de a se implica în zona de voluntariat, să vină alături de noi pentru a crea, împreună, un context mai favorabil îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă din zonă.”

Concept pilot, Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa va reprezenta o oportunitate pentru organizarea unor sesiuni de discuţii, dezbateri, analize, planuri de lucru pentru toţi cei care au deja o afacere, precum şi pentru cei care doresc să se lanseze în afaceri. La sediul din bulevardul Republicii nr. 24, cei doritori vor putea consulta o serie de cărţi de specialitate, ghiduri, studii şi alte materiale ajutătoare, din domeniile motivaţional, financiar, antreprenoriat, vânzări etc., adică tot ceea ce înseamnă dezvoltare personală şi profesională în spirit antreprenorial. Periodic, se vor organiza ateliere de lucru coordonate de specialişti din zona formării şi consultanţei în afaceri. Pentru cei mai curajoşi, care au deja o idee de afaceri şi ceva resurse pentru a o iniţia, va fi asigurat sprijinul şi îndrumarea din partea unor grupuri de susţinere formate din persoane resursă din zonă sau de la Bucureşti.

Centrul va fi deschis în timpul săptămânii, zilnic, după un program orar ce se va stabili în funcţie de solicitările celor interesaţi. Informaţii actualizate în timp real vor fi postate pe pagina de Facebook a Centrului: click aici

Mai jos va prezentam si scrisoarea deputatei catre antrepenori: click aici

 

Please enter banners and links.

Next Post

Pepe a susţinut un recital incendiar la Zilele comunei Borcea

lun aug. 19 , 2013
[easyrotator]erc_74_1376922912[/easyrotator]Bună dispoziţie, antren şi distracţie. Sunt doar câteva cuvinte ce pot reda atmosfera  manifestărilor organizate cu prilejul cele de aVI-a ediţii a Zilelor comunei Borcea. Timp de două zile, pe17 şi 18 august,  peste 6.000 de borceni,  dar şi  cetăţeni din localităţile învecinate, au petrecut aşa cum se cuvine la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!