Concursurile pe apă şi zeul Neptun au încântat călărăşenii de Ziua Marinei

Print Friendly, PDF & Email

Sărbătorirea Zilei Marinei,pe malurile Borcei a devenit pentru  întreaga  comunitate  călărăşeană o tradiţie mult îndrăgită. Şi în acest an,  Ziua Marinei, ce coincide cu marea sărbătoare creştinescă a Adormirii Maicii Domnului a fost  celebrată aşa cum se cuvine şi la Călăraşi .  Manifestarările organizate, ca în fiecare an, de Primăria Călăraşi, au debutat la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, unde P.S. Vinceţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor  alături de un sobor de preoţi au oficiat o slujubă religioasă. Apoi, în parcul central, la Crucea Marinarilor s-a ţinut o slujbă de pomenire a marinarilor căzuţi la datorie ,  după care, au fost depuse coroane de flori din partea instituţiilor publice dar şi a formaţiunilor politice. În mijlocul călărăşenilor s-au aflat atât edilul Daniel Drăgulin, preşedintele Consiliului Judeţean Răducu Filipescu , prefectul judeţului George Iacob , subprefectul Cornel Coman cât şi parlamentarii călărăşeni, Liviu Tomoiagă, Vasile Iliuţă şi Aurel Nicolae. Momentul religios închinat  eroilor marinari s-a încheiat,  după ce P.S. Vincenţiu şi primarul Daniel Drăgulin au aruncat o cruce de flori în apele Borcei .

Zeul  Neptun a dat startul  manifestărilor prilejuite de Ziua  Marinei

Sfidând  canicula, ce s-a instalat încă de la primele ore ale dimineţii,  mii de călărăşeni au coborât în parcul central pentru a lua parte la toate manifestările ocazionate de Ziua Marinei. Zeul Neptun a dat startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti ce au făcut deliciul călărăşenilor. Defilarea navelor concursurile de înot,parada ambarcaţiunilor de caiac canoe, prinderea raţelor, nunta marinărească au  încântat   pe toţi cei  aflaţi pe malurile Borcei . De asemenea, copiii care  au participat la concursul de desene pe asfalt, din parcul central, au primit premii consistente din partea primăriei.

Iar iubitorii de sport au putut lua parte la  Cupa Marinei la fotbal, ce s-a ţinut pe terenul sintetic de la terasa River’s Lounges şi care a avut loc la finalul zilei .

Demn de menţionat este şi faptul că mulţi dintre călărăşenii care au luat parte la această sărbătoare tradiţională au  apreciat  că, manifestările Zilei Marinei au fost mult mai bine organizate, comparativ cu anii precedenţi.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Raluca Surdu se adresează oamenilor de afaceri

vin aug. 16 , 2013
Deputata Raluca Surdu transmite o scrisoare deschisă tuturor oamenilor de afaceri din colegiul 5 Olteniţa, în contextul pregătirilor inaugurării Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa. „Crearea locurilor de muncă este preocuparea noastră constantă, la nivelul USL-ului, a organizaţiei locale a PNL Olteniţa, a tuturor primarilor din colegiul […]