Răducu Filipescu: “Voi candida la congres, cel puţin pentru secretar general. Cioloş a fost o greşeală!”

 Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat, marţi, cu privire la alegerea lui Marian Petrache ca secretar general, că „atunci când doi se ceartă al treilea câştigă”, afirmând că el va candida pentru o funcţie la congresul pregătit de o echipă formată din 3 lideri PNL şi 3 PDL.

„Nu a fost un război, a fost o competiţie pentru postul de secretar general între mine şi (Teodor-n.r.) Atanasiu şi, vorba proverbului, când doi se bat câştigă al treilea. Au găsit colegii noştri de cuviinţă că cea mai bună variantă ar fi ca secretar general (Marian-n.r) Petrache pentru perioada aceasta de trei, patru luni, pentru că are deja o experienţă. A fost secretar general aproape trei ani de zile. Aşa a fost să fie (…)”, a explicat preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu.

El a anunţat că va candida pentru o funcţie la congresul care va avea loc cel mai probabil la jumătatea lunii martie.

„De acum vă spun că eu voi candida în martie ori la secretar general, poate chiar la preşedinte de partid, ca să se ştie din capul locului. (…) Să fiu eu mâna forte, o să am o moţiune şi eu şi, probabil, o să candidez la preşedinţie sau cel puţin la Secretariatul general.”, a spus Filipescu.

„Primul lucru care ar fi necesar este să ne readunăm toţi liberalii, indiferent că suntem din PNL sau PDL. Trebuie să ne adunăm trupele de peste tot pentru că au fost foarte împrăştiate în perioada aceasta şi PNL să redevină ceea ce a fost dintotdeauna, primul partid de pe partea dreaptă, care să apere principiul prin noi înşine. Adică, prin forţele noastre proprii şi nu prin jocuri de culise să putem să mergem mai departe”, a răspuns Filipescu, întrebat care sunt lucrurile pe care vrea să le schimbe în PNL.

Liberalul a adăugat că s-ar putea înţelege cu Predoiu, care şi el şi-a anunţat candidatura la şefia PNL.

„Suntem doi şi, culmea, suntem doi din Călăraşi care ne anunţăm candidatura. Poate că o să mă înţeleg cu (Cătălin-n.r) Predoiu, el să fie preşedinte şi eu secretar sau invers”, a menţionat liderul PNL Călăraşi.

Filipescu a spus că el şi alţi membri de partid au greşit pentru că au tăcut în ultimii doi ani. „Am greşit în ultimii doi ani şi eu personal pentru că am tăcut prea mult şi am spus că o să fie bine. A venit momentul să nu mai tăcem (…)”, a concluzionat liberalul.

Întrebat dacă Dacian Cioloş a fost o greşeală, Răducu Filipescu a răspuns afirmativ.

 Cătălin Predoiu, a anunţat marţi că va candida la preşedinţia PNL, afirmând că partidul are nevoie de competiţie reală, nu de ”aranjamente de culise” pentru că altfel, la final, lucrurile nu ies bine, informează mediafax.ro.

O altă candidatură ar putea fi cea a lui Ludovic Orban, care întrebat dacă va candida a răspuns: „Este o decizie pe care o voi anunţa la timpul potrivit, în funcţie de anumite elemente care nu sunt în momentul de faţă în puterea mea”, a spus Ludovic Orban.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

O petrecere de nota 10, dedicată unei angajate a Căminului de Bătrâni, din Călăraşi

joi dec. 15 , 2016
Colectivul Căminului de Bătrîni „Sf. Antim Ivireanul”, din Călăraşi a iniţiat un eveniment surpriză, dedicat unei angajate proaspăt ieşită la pensie.  Infirmiera Valentina Vană a lucrat în  această instituţie de asistenţă socială încă de la înfiinţarea sa, din 2009, şi a fost alături de bătrânii beneficiari, ceas de ceas, îngrijindu-i […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!