Radovanu: Festivalul Căpșunului a ajuns la a V-a ediție

2Ziua de duminică, 1 iunie, nu a fost doar dedicată celor mici, în comuna Radovanu, ci și celor mari. Pentru că s-a sărbătorit a V-a ediție a Festivalului Căpșunului, unde au fost invitate să participe nume sonore din muzica populară și ușoară: Maria Ciobanu, Daniela Gyorfi, Tavi Colen, Mattias, Emilia Onilă, Loredana Streche. Sute de radoveneni au venit, cu mic, cu mare, să îi vadă pe artiştii invitaţi să cânte la acest eveniment. Nu au lipsit „fraţii” din Bulgaria, de la Ansamblul „Tinereţea Dunării”.

Acordurile muzicale i-au ridicat pe locuitorii comunei la dans, aceştia încingând fie o horă, fie făcând câţiva paşi moderni de dans. Gazda evenimentului a fost binecunoscutul interpret de muzică ușoară, Tavi Colen, care a prezentat spectacolul.

Aflată la cel de-al doilea mandat, de când se află în fruntea localităţii, primarul Vasilica Dobrescu i-a bucurat pe concetăţenii săi prin spectacolul organizat, dar şi prin surpriza făcută de a le oferi un superb foc de artificii. Localnicii au reacţionat pe măsură şi, în ciuda unei vremi care anunţa, la un moment dat, ploaie, aceştia au rămas la petrecerea dedicată lor, până la final, bucurându-se de toate momentele pregătite.

Alături de sărbătoriții comunei s-au aflat colegii primari din comunele: Crivăț, Chirnogi, Jegălia, Grădiștea, Mitreni, directorul Asociaţiei Intercomunitare „EcoAqua”, Alin Drăgulin,dar și parlamentara Colegiului 5, deputata Raluca Surdu. Aceasta a dorit să le transmită tuturor radovenenilor urările sale de multă sănătate și zile senine, alături de cei dragi, menționând că se simte apropiată de această localitate, deoarece socrii săi au trăit și și-au găsit liniștea eternă în Radovanu.

Primarul Vasilica Dobrescu a spus că, în acest an, se sărbătoresc 538 de ani de atestare documentară a localității Radovanu.

„Astăzi, 1 iunie 2014, ne reunim pentru a cincea oară să sărbătorim, împreună, ziua comunei Radovanu, denumită generic: „Festivalul Căpşunului”. Îmi place să cred, că noi, locuitorii de astăzi ai comunei Radovanu, suntem oameni harnici, gospodari, cu
Hala inaugurata la Radovanu
teamă de Dumnezeu, îmi place să cred că noi, cei ce lucrăm acest pământ roditor, suntem demni de înaintaşii noştri. Sunt în slujba acestei comunităţi de 6 ani, ani care au fost presăraţi cu multe lucruri bune, în care v-am simţit aproape şi cred că v-am fost alături în orice moment când aţi avut nevoie. Şi anul 2014 a început cu o investiţie pe care am inaugurat-o în luna aprilie: HALA METALICĂ PENTRU UTILAJE.

Odată cu terminarea acestei construcţii, am achiziţionat un tractor, o remorcă, o cositoare cu braţ, toate utilaje noi. În mai puţin de o lună de zile va începe execuţia pentru proiectul „Sistem de alimentare şi canalizare în comuna Radovanu”. Prima etapă a acestei investiţii va debuta cu execuţia reţelei pe străzile din localitate. Cea de-a doua etapă va cuprinde execuţia gospodăriei de apă şi a staţiei de epurare. Deşi suntem în derulare cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, cu ajutorul echipei Consiliului Judeţean Călăraşi şi a specialiştilor de la Asociaţia Intercomunitară „EcoAqua”, se vor accesa pentru acest obiectiv fonduri europene, pe POS Mediu. Accesarea banilor europeni este garantul unei execuţii rapide şi de bună calitate. În decembrie 2015, această lucrare trebuie să fie terminată, respectiv, 21 km de apă plus canalizare, gospodărie de apă şi staţie de epurare, în valoare de 6 milioane de euro.

Vă vorbeam, anul trecut, de Căminul Cultural şi vă spuneam că vor începe lucrările de demolare şi construcţie. Au fost programaţi bani pentru începerea acestei lucrări, din bugetul comunei Radovanu. Nu am început lucrarea anul trecut pentru că am vrut să accesăm fonduri guvernamentale. Alături de alte comune din jurul nostru, respectiv: Chirnogi, Spanţov, Plătăreşti şi altele, am depus documentaţia la Minister pentru a fi selectaţi în vederea alocării fondurilor necesare. Din păcate, nu am reuşit, deoarece Consiliul Local Radovanu nu a emis o hotărâre care completa documentaţia, pentru că, aşa cum bine ştiţi, timp de doi ani, activitatea Consiliului Local Radovanu a fost perturbată de cinci consilieri locali. Astăzi, când vă vorbesc, cei cinci şi-au dat demisia şi activitatea Consiliului Local Radovanu va intra în normalitate. Pierzând aceste fonduri, am decis irevocabil ca demolarea Căminului Cultural să înceapă în două săptămâni, odată cu vacanţa elevilor. Acestea sunt cele două mari investiţii pe care ne vom concentra în acest an. Nu voi pierde ocazia să mulţumesc pentru colaborare, viceprimarului Gălbinaşu Nicuşor-Ionuţ, consilierilor locali, Alecu Dănuţ Marius, Ciupea Ion, Fricosu Vasile, Muşat Ion, Vlăsceanu Emil, Pârpală Sorin şi Tene Viorel Laurenţiu, care mi-au fost alături în Consiliul Local Radovanu, timp de doi ani, şi am reuşit, împreună, să aprobăm investiţiile necesare dezvoltării localităţii noastre. Mulţumesc, de asemenea, colegilor mei, angajaţi ai Primăriei comunei Radovanu, pentru activitatea pe care o desfăşoară, zi de zi, alături de mine şi, sper, ca dumneavoastră, cetăţeni ai acestei comune să beneficiaţi de ajutorul pe care îl solicitaţi.”

Doi cetăţeni de onoare declaraţi de Ziua Comunei Radovanu

Este o tradiţie ca de ziua comunei Radovanu să fie declaraţi cetăţeni de onoare. De-a lungul timpului, au primit această distincţie: prof. Univ. Postelnicu Gh., prof. Univ. Postelnicu C-tin, prof. Postelnicu C-tin, prof Dobrescu Emanoil, veteran de război Şerban Ilie, dr. Ciolompea Aurel, centenara Albu Maria, ing. Duna Gheorghe, ing. Cimpoca Ionel, colonel David Constantin, colonel Urecheatu Constantin, doctor Ioniţă Daniel.

Cetateanul de onoare, Nicu Postelnicu alaturi de nepoata centenarei, Floarea PârlituCu mici excepţii, toţi cei care au primit titlul de cetăţean de onoare sunt fii ai satului, dar care au trăit şi au muncit în alte localităţi. Anul acesta, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Radovanu a fost acordat, prin hotărârea Consiliului Local, doamnei Pârlitu Floarea şi domnului Postelnicu Niculae.

„Este o performanţă de longevitate pentru doamna Pârlitu Floarea, deoarece a împlinit venerabila vârsta de 100 de ani. Îi urăm din tot sufletul: „La mulţi ani, sănătoşi!” şi să ne mai fie alături şi cu alte ocazii prilejuite de sărbătoarea comunei Radovanu. Îi acordăm acest titlu, din tot sufletul, şi cu multă bucurie. Este a doua persoană care primeşte această distincţie, pentru că a devenit centenară.

Cel de-al doilea titlu de Cetăţean de Onoare al comunei Radovanu este acordat domnului Postelnicu Niculae, pentru noi toţi: „nea Niculae Bacă”. Acest om minunat ne-a fost alături în foarte multe acţiuni pe care le-am desfăşurat în comună. Cea mai intensă activitate, însă, rămâne cea legată de Biserica Ortodoxă din Radovanu. Un om pentru care principialitatea este la ea acasă, dăruirea este totală. Mi-a fost sfătuitor în foarte multe probleme, este omul de la care ai ce să înveţi. Suntem mândri de astfel de oameni şi ne dorim ca Dumnezeu să îngăduie să ne fie aproape cât mai mulţi ani de acum încolo. Îi dorim din tot sufletul să aibă viaţă lungă, plină de sănătate şi înţelepciune.

Urez tuturor cetăţenilor comunei Radovanu, multă sănătate, multă bucurie şi putere de muncă şi Dumnezeu să binecuvânteze comuna Radovanu!”, a spus la sărbătoarea comunei, primarul Vasilica Dobrescu.

Ansamblul din Bulgaria Tinerețea Dunării Calusarii comunei Radovanu Hora a fost incinsa de locuitorii comunei Muzica si bunadispozitie Oamenii prezenti in numar mare la sarbatoarea lor Primarul comunei alaturi de invitati Slujba de sfintire

 

Please enter banners and links.

Next Post

Evaluarea elevilor de la clasele primare și gimnaziale, fără note și fără rezultate publice

joi iun. 5 , 2014
Săptămâna trecută și săptămâna aceasta a avut loc Evaluarea Națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, la nivelul întregii țări. În județul Călărași, au fost organizate 75 de centre de evaluare, care au fost coordonate de Comisia Județeană a Inspectoratului Școlar Județean Călărași. Președinta comisiei, inspector […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!