Deputata Raluca Surdu, alături de copiii din Crivăț, Căscioarele și Radovanu, de ziua lor

Print Friendly, PDF & Email

Cascioarele (3)Debutul oficial, calendaristic, al anotimpului de vară vine odată cu Ziua Internațională a Copilului. Pe 1 iunie marcăm un moment în care ne aducem aminte de copilăria noastră, de visele pe care le aveam atunci, de naivitățile care ne alimentau entuziasmul și credința într-un viitor fantastic. Ca adulți, ne hrănim cu inocența copiilor noștri, ne bucurăm de naivitățile pe care le exprimă, încurajăm, chiar dacă de multe ori cu un zâmbet amar, visarea și proiectarea într-un viitor ideal a acestora. Este o formă de normalitate pe care, din păcate, nu ne mai lăsăm să o avem ca adulți, pentru că ne poate face să ne simțim vulnerabili. Dar, în ciuda tuturor lucrurilor care apasă în viața unui adult, boala cea mai grea este această formă de ignorare autoimpusă a visării cu ochii deschiși, care devine pas cu pas un obicei și care duce la o normalitate anormală, o plagă autogenerată, un factor agravant al senzației că ducem o viață mizeră, de azi pe mâine, fără ieșire și speranță. Totuși, să ne privim copiii și să învățăm de la ei. Să luam deci aminte la ceea ce fac în mod natural și o fac deosebit de bine. Și am făcut-o și noi la un moment dat… Să ne aducem aminte de clipele când ne credeam asemenea eroilor din lecturile noastre sau din poveștile părinților și bunicilor. Să găsim, așadar, cât mai multe prilejuri de a (re)aduce din acestea și în viața noastră actuală de adulți ”serioși”. Să nu ne mai dăm atâta importanță și să redescoperim jocul și visarea. Să dăm libertate copiilor care încă suntem!

 

”La copiii din Crivăț, bucuriile asociate zilei de 1 iunie au venit un pic mai devreme. De Înalțarea Domnului este ziua comunei, sărbătorită anul acesta cu fast. Săptămâna trecută am avut plăcerea de a mă fi aflat printre crivățeni, de a le fi cunoscut familiile și de a le fi oferit momente de bucurie copiilor lor. M-am reîntâlnit cu prieteni dragi și am lega noi cunoștințe, ca de fiecare dată la astfel de ocazii. A fost o zi a bucuriei, o zi de sărbătoare, o zi plină de gânduri bune, despre viitor și prezent, o zi care ne-a întărit speranțele pentru ceea ce urmează și din care fiecare și-a putut lua energia de a merge mai departe. Felicitări pentru evenimentul organizat și La mulți ani, Crivăț”, a declarat deputata Raluca Surdu despre întâlnirea cu copiii și părinții din comuna călărășeană. ”De 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, am fost întâi la Căscioarele unde am petrecut un început de anotimp de vară împreună cu fantasticii copii din această comună binecuvântată de Dumnezeu cu un relief deosebit la granița județului nostru. Alături de copii și de părinți, m-am simțit din nou ca în copilărie. Am rememorat emoțiile serbărilor la care am participat, am avut bucuria de a le oferi câte un mic dar de recunoștință pentru ceea ce sunt și fac, precum și pentru a-i încuraja să se dezvolte frumos în continuare! Tot de Ziua Copilului, mă bucur nespus că am reușit să ajung și la Radovanu, la Festivalul Căpșunilor, zi deja cu tradiție pe care o cinstesc oamenii aceștia care sunt un exemplu de ce înseamnă a fi gospodar, chibzuit și așezat. Și aici, am primit energia și entuziasmul prietenilor mai vechi și mai noi și m-am simțit din nou – oare pentru a câta oara?! – ca acasă. Copiii au fost extraordinari, ca peste tot, iar Ziua Copilului a vibrat în inimile tuturor – adulți, odinioara copii ghiduși, și actuali copii, scăldați în inocența acestui capitol frumos al vieții – copilăria. La mulți ani, Radovanu, cu rod bun!!! La mulți ani, copii, cu viață frumoasă, așa cum o visați acum și cum veți acționa pas cu pas ca să o și aduceți în realitate!”, sunt cuvintele pline de emoție ale deputatei liberale.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Radovanu: Festivalul Căpșunului a ajuns la a V-a ediție

joi iun. 5 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ziua de duminică, 1 iunie, nu a fost doar dedicată celor mici, în comuna Radovanu, ci și celor mari. Pentru că s-a sărbătorit a V-a ediție a Festivalului Căpșunului, unde au fost invitate să participe nume sonore din muzica populară și ușoară: Maria Ciobanu, Daniela […]