Evaluarea elevilor de la clasele primare și gimnaziale, fără note și fără rezultate publice

Iulia CalarasuSăptămâna trecută și săptămâna aceasta a avut loc Evaluarea Națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, la nivelul întregii țări.

În județul Călărași, au fost organizate 75 de centre de evaluare, care au fost coordonate de Comisia Județeană a Inspectoratului Școlar Județean Călărași. Președinta comisiei, inspector Iulia Călărașu a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, că în data de 28 mai a avut loc evaluarea la clasa a IV-a, la limba română, iar și pe 29 mai, la matematică. Din totalul de 3050 de elevi, la prima probă au fost prezenți 2876 de elevi, iar la cea de-a doua, 2871.

În acest moment, lucrările se află în curs de corectare, iar rezultatele nu vor fi făcute publice, ci doar vor fi prezentate părinților.

Săptămâna a debutat cu Evaluarea competențelor fundamentale la scris și citit, la clasa a II-a, iar miercuri, 4 iunie, la matematică,  unde au fost evaluați cei 3097 de elevi.

Joi, 5 iunie, și vineri, 6 iunie, sunt  programați elevii claselor a VI-a, cei 3052 de elevi fiind testați la limbă și comunicare (limba română și o limbă străină) și la matematică și științe ale naturii ( subiecte de matematică, fizică și biologie).

Profesorii chemaţi de la 5 dimineaţa în şcoli

Evaluarea elevilor a provocat şi nemulţumiri în rândul cadrelor didactice din centrele unde s-au organizat evaluările, deoarece aceştia au trebuit să fie în şcoli de la ora 5 dimineaţa, în oraş sau judeţ, pe cheltuiala lor. Această situaţie a apărut din cauză că MEC nu a fost pregătit pentru aceste evaluări cu fondurile necesare, şcolile fiind cele care au trebuit să se ocupe, în ziua evaluării, de tipărirea subiectelor şi multiplicarea lor.

Referitor la scopul organizării acestor evaluări, preşedinta comisiei, Iulia Călăraşu ne-a declarat:

„Rezultatele vor fi folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și vor constitui documente din portofoliul educativ al elevului. Ministerul Educației va realiza o evaluare la nivel naţional a competenţelor dobândite şi vor arăta bagajul educaţional cu care pleacă elevii în clasele superioare”.

Ne-am dori ca efectele să fie unele sesizabile în timp, altfel, de acest tip de experienţe fără fond, fiind sătui profesorii, dar şi părinţii care aşteaptă o schimbare a programelor şcolare, dar şi a rezultatelor obţinute, în timp, de copiii lor.

 

Next Post

La numai 30 de ani, plt. Ionuţ Cătălin Belciug a pierdut lupta cu boala

joi iun. 5 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱A plecat  dintre noi un militar adevărat, un bun profesionist, un om cu un suflet mare. Regretăm pierderea unui bun şi destoinic camarad, plutonier Belciug Ionuţ Cătălin, la numai 30 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă, ne-a părăsit mult prea curând, trecând […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!