R. Filipescu: ,,Nu îmi doresc să mai candidez!”

Print Friendly, PDF & Email

Președintele organizației județene a PNL Călărași, Răducu Filipescu, spune că a sosit momentul să se retragă și de la președinția organizației județene, așa cum a făcut-o și din fruntea Consiliului Județean. Prezent într-o conferință de presă, acesta a declarat:

“Congresul Național al PNL va avea loc în jurul datei de 15 iunie și, până în aprilie, vrem să facem toate adunările generale, la nivel de localități, și apoi, după Paști, să facem toate conferințele județene. În plan local nu mai candidez, am spus clar că nu mai merg nici la Consiliul Județean, nici la conducerea partidului. Dar niciodată nu este nimic exclus. Nu pot zice că ,,Filipescu” e cea mai bună alegere, ,,Filipescu” e alegerea cam prea obișnuită. În funcție de condiții vom vedea, dar în principiu n-aș vrea s-o  mai fac.”

Alături de președintele PNL Călărași, s-a aflat și primarul Daniel Drăgulin, președintele organizației municipale. Întrebat dacă va candida la conducerea PNL, acesta a răspuns, evaziv, că indiferent cine va fi cel care va câștiga președinția partidului, va face echipă cu acel președinte, pentru a readuce partidul, împreună cu toată echipa, acolo unde este locul.

“Sunt membru de partid si indiferent dacă voi candida sau nu, voi face echipă cu cel care va fi ales. E prea devreme să spun dacă voi candida, pentru că încă nu am făcut o evaluare a ceea ce înseamnă să fii președinte de partid, ce înseamnă campania de pregătire a alegerilor și am spus că mă mai gândesc. La ora actuală pot să vă spun, clar, că voi candida la funcția de președinte al organizației municipal, după care, în funcție de ceea ce se coagulează în jurul meu, mă voi gândi și la funcția de președinte al județului. Dar nu a sosit momentul să fac un anunțul oficial.”, a spus Daniel Drăgulin.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a spus, într-o întâlnire cu presa, că încă nu este hotărât dacă va candida, la președinția partidului.

Este foarte posibil ca, după toate aceste ezitări de anunțare a candidaturilor, să asistăm, în cele din urmă, la o competiție acerbă pentru cea mai înaltă funcție în organizația județeană, iar unele tensiuni, din interiorul partidului, să fie reactivate, rămânând de văzut care este echipa cea mai susținută de membrii partidului, fiind încă proaspătă în memoria acestora ultima “bătălie”, unde vechea gardă PNL, nu a reușit să obțină majoritatea în fața aripii- relativ tinere- a partidului.

 

Please enter banners and links.

Next Post

“Îndrăzneşte, drăgubeşte româneşte!”, un eveniment plin de surprize, dedicat călărăşenilor, de către TSD, de Dragobete

joi feb. 23 , 2017
Conform vechii zicale, „Azi e Dragobetele, se săruta fetele”. În fiecare an, pe 24 februarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele. În mitologia românească, Dragobete era zeul tinereţii, al veseliei dar şi al iubirii. Celebrarea Dragobetelui se bucura de o simbolistica aparte, extrem de bogată şi interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, […]