Quo Vadis PSD Călărași?

psd sAlegerile organizate în cadrul Conferinţei Judeţene a P.S.D. Călăraşi au marcat încheierea interimatului de la şefia organizaţiei, început odată cu debarcarea din funcţie a Oanei Mizil.

Noul preşedinte este tot un reprezentat al centrului, ministrul Dan Sova, senator de Olt, trimis la Călăraşi pentru o nouă reorganizare şi relansare a partidului care, de 10 ani, îşi doreşte să redevină principala forţa politică din judeţ. Dacă Oana Mizil s-a confruntat cu un candidat local, Valentin Deculescu, pentru a deveni preşedintele P.S.D. Călăraşi, Dan Șova a fost ales în unanimitate, prin vot deschis, în absenţa oricărui contracandidat.

Simţind sensul unic spre şefia partidului a reprezentantului de la centru, nimeni nu a mai dorit să împărtăşească soarta lui Valentin Deculescu, care nu numai că a pierdut lupta cu Oana Mizil, ci a sfârşit prin a fi marginalizat în partid, plecarea sa către PNL făcându-se cu un pas înaintea unei iminente excluderi din partid.

Cale liberă spre funcţii au avut şi primvicepresedintele Ion Ştefan, secretarul general, Virgil Diaconu sau trezorierul partidului, George Chiriţă. Singura concurență pe posturi a fost în cazul alegerii vicepreşedinţilor. Pentru cele 11 funcţii de vicepreşedinte s-au înscris 15 candidaţi.

Printre cei confirmaţi că vicepreşedinţi se număra noul preşedinte al Organizaţiei municipale PSD Călăraşi, Dan Cristodor, primarul municipiului Olteniţa şi şeful organizaţiei locale, Petre Ţone, primarul oraşului Lehliu-Gară, Iulian Iacomi, primarul comunei Ştefan cel Mare, Nicolae Pândea, totodată preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei comunelor; şeful TSD, Sergiu Manole, viceprimarul oraşului Fundulea, Ligia Bivol (în condiţiile în care primarul oraşului, Dorel Dorobanţu a candidat din partea PSD, dar nu pare deloc angrenat în activităţile de partid), dar şi oameni de afaceri locali, Ion Samoilă, consilier judeţean şi Marian Sbârcea.

Deputatul Daniel Florea nu a fost dorit vicepreşedinte

Surprizele au venit prin ratarea funcţiilor de vicepreşedinţi de către singurul parlamentar al PSD Călăraşi, deputatul Daniel Florea, dar şi de trei primari, ce îşi reînnoiseră mandatele în alegerile locale din vară, Nicolae Râjnoveanu – Roseţi, Aurel Stan – Cuza Voda şi Anghel Olteanu – Unirea. Primari cu ştate vechi, dar care prin faptul că mai şi spun ce gândesc, spre deosebire de alţii, au fost marginalizaţi.

Toţi 4 au primit în jurul a 50 de voturi, fiind departe de numărul de voturi înregistrat de ultimul ales în funcţia de vicepreşedinte – Ligia Bivol – 105 voturi.

Dacă în cazul deputatului Daniel Florea, raţiunea celor care au votat împotriva poate fi pusă pe seama faptului că acesta are o vechime destul de mică în organizaţie, trecând de la PDL la PSD în nici un an de zile, deşi prezenţa unui deputat în forumul de conducere al BPJ poate fi extrem de importantă,  în cazul celor trei primari, votul de neîncredere se poate justifica prin faptul că aceştia sunt persoane nu tocmai comode, care au intrat deseori în contradicţie cu şefia interimară a partidului.

Aşa cum a anunţat, însă, Dan Şova odată cu modificările din statutul partidului, după Conferinţa Naţională, numărul de vicepreşedinţi ai unei organizaţii judeţene va creşte de la 11 la 18.

Dan Şova: ,,Trebuie să dăm un semnal oamenilor că Organizaţia PSD Călăraşi începe sa-şi revină” 

 Ales în fruntea Organizaţiei  PSD Călăraşi, după ce  aceasta a traversat  o perioadă continuă de declin şi cu  multe conflicte interne, Dan Şova doreşte să  deschidă o nouă etapă,  a reconcilierii şi unităţii,  pentru ca , în 2016, să redevină cea mai importantă formaţiune din judeţ.

,,Mi-e imposibil sa înţeleg cum o organizaţie, aşa cum este PSD Călăraşi, cu foarte mulţi oameni de valoare şi cu atât de mulţi activişti care au alergat şi au muncit în campaniile electorale, să ajungă să fie o organizaţie cu rezultate atât de slabă. Aş vrea ca acest moment, al alegerii mele în funcţia de  preşedinte al acestei formaţiuni, să fie un moment al reconcilierii şi al unităţii, pentru ca, în 2016, să redevină cea mai importantă formaţiune din judeţ. În următorii ani trebuie să găsim oameni de valoare care pot candida la alegerile din 2016, de aici din judeţ şi nu stabiliţi în Kiseleff. Cu siguranţă, în 2016, vom avea proprii noştri candidaţi în toate localităţile din judeţ, la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la municipiul capitală de judeţ. De aceea, intenţionez să candidez la Congresul PSD din 20 aprilie pentru o funcţie de vicepreşedinte, deoarece , doresc ca organizaţia noastră să fie reprezentată la cel mai înalt nivel, să se afle în zona centrală a factorilor de decizie de la Bucureşti”, a spus Dan Şova .

Deputatul Daniel Florea  şi-a exprimat încrederea că noua echipă aleasă  va repoziţiona formaţiunea sa  în fruntea politicii călărăşene: ,,Am reuşit să readucem PSD înapoi la Călăraşi: pentru asta trebuie să vă mulţumesc!”, a spus în faţa colegilor săi de partid, deputatul Florea. ,,Asta e partea bună a lucrurilor. Partea rea este că sunt singurul deputat PSD din Călăraşi. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Eu îmi propun, împreună cu noua echipă aleasă, ca la alegerile din 2016, PSD Călăraşi să aibă un număr cât mai mare de parlamentari, care să câştige un număr mare de voturi decât cel obţinut de mine, pentru că, guvernatorul regional, preşedintele de Consiliul Judeţean sau un senator, trebuie să aibă un număr mai mare de voturi decât un deputat. Numai în felul acesta, PSD Călăraşi va putea ,în 2016, să câştige toate alegerile.”, a spus deputatul călărăşean.

Încotro se îndreaptă noua echipă a PSD Călărași? Este aceasta cheia succesului mult așteptată pentru alegerile din 2016? Cu așa atitudine, răspunsul este unul singur: NU!

Conducerea aleasă în data de 6 aprilie, este următoarea:

Primvicepreşedinte: Ion Ştefan

Secretar executiv: Virgil Diaconu

Trezorier: George Chiriţă

Vicepreşedinţi: Dan Cristodor , Iulian Iacomi, Sergiu Manole,  Marcel Nuţu,  Nicolae Pandea, Petre Ţone,  Sorin Vrăjitoru,  Dumitru Boabeş, Ion Samoilă,  Ligia Bivol, Marian Sbârcea

 

Please enter banners and links.

Next Post

247 de taximetre în municipiu şi doar vreo 150 de locuri de staţionare

joi apr. 11 , 2013
La Călăraşi, se pare că taximetria a devenit o afacere de succes, în condiţiile în care,  sunt tot mai puţini  cetăţeni care optează pentru acest tip de transport . Modul în care  se practică acest tip de afacere are , de departe, în unele cazuri un ,,puternic miros” de ilegalitate. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!