PSD Călărași: „Țelul nostru nu este să câștigăm alegerile parțiale, ci să câștigăm cu scor foarte mare”

Print Friendly, PDF & Email

PSD Călărași a organizat, la începutul acestei săptămâni, o conferință de presă pe tema alegerilor parțiale din 11 iunie.

Președintele organizației, Ciprian Pandea, a declarat:

,,Așa cum știți, pe data de 11 iunie, vom avea alegeri parțiale în două localități:  Unirea și în orașul Lehliu-Gară. Din păcate, domnul Florian Belu, candidatul localității Unirea, nu a putut veni la conferința de presă, din cauza unor probleme de sănătate. În cadrul Biroului Permanent Județean, de săptămâna trecută, s-au stabilit candidații din cele două localități. La Unirea, va fi viceprimarul în funcție, Florian Belu și în orașul Lehliu-Gară, Ștefania Moga, tot  viceprimar în funcție, cu atribuții de primar. În ceea ce privește această campanie electorală, îl vom avea ca director de campanie pe George Chiriță, cel care a condus și campania de la alegerile parlamentare și-a făcut-o foarte bine, secretar general va fi Marius Dulce, cărora li se vor adăuga colegii din Biroul Permanent Județean, dar și președinții de organizație, pentru că țelul nostru nu este să câștigăm cele două localități, ci să câștigăm cu un scor foarte mare. O felicit pe doamna Ștefania Moga pentru ceea ce-a făcut în Lehliu-Gară, până în acest moment, și cu siguranță va face mult mai mult de atât!”

Stefania Moga, cea care a preluat conducerea primăriei, după câștigarea funcției de deputat de către fostul primar (în dec. 2016), Iulian Iacomi, a declarat:

,,Sunt candidata PSD-ului pentru funcția de primar la Lehliu-Gară și vreau să vă spun câteva cuvinte, despre mine: din 1998 sunt membră PSD,  din anul 2000 am fost consilier local în localitatea noastră, până în decembrie 2012, când am ocupat funcția de viceprimar. Din ianuarie 2017 am devenit viceprimar cu atribuții de primar.

În toată perioada petrecută în primărie, am reușit să cunosc problemele din localitate. Sunt o persoană care a lucrat  și  a  intrat în contact cu foarte multe persoane, am avut în subordine, de-a lungul timpului, peste 200 de persoane, am lucrat la Romtric și am fost administratorul unei fabrici de confecții, care avea trei cetățeni străini asociați,  înainte de a începe activitatea la primărie. Nu îmi sunt străine problemele cetățenilor.

În primul rând, mă voi axa pe proiectele începute de domnul deputat Iulian Iacomi, pentru că în această perioadă am făcut echipă cu dânsul și vom face în continuare. Avem în derulare o lucrare de asfaltare 9 km de străzi, care este chiar spre final, și probabil că în următoarea lună și jumătate vom face recepția finală a acestor lucrări. În martie anul acesta, am depus trei proiecte cu finanțare pe PNDL, reabilitare rețea de apă, unul pentru canalizare și pentru reabilitarea iluminatului public. Așteptăm să vedem care sunt rezultatele evaluării proiectelor noastre și eu sper că vom putea face reabilitarea de apă și canal, care este foarte importantă pentru localitate. Avem o stație de tratare apei modernă, dar din cauză că mai avem aproximativ 3 km de rețea nereabilitată, nu peste tot apa este la fel de bună așa cum ar trebui să fie, la robinet. În afară de aceste proiecte, am purtat discuții cu Asociația Intercomunitară Ecoaqua pentru un proiect pe POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare) .

Vom intra și pe rețea extindere apă în satul Buzoieni și vom face extinderea rețelei de canalizare în Răzvani, fiindcă apă avem, si mai avem câteva străzi în Lehliu-Gara unde vom merge pe extinderea rețelei de apă și canalizare.

Din bugetul local, în perioada imediat urmatoare, vom achiziționa tarabe și tot ce este necesar pentru piața agroalimentară din localitate, care a fost construită cu 2 ani în urmă, dar nu a fost utilată. Avem bani în bugetul local și vom face această achiziție.  

O problemă delicată în Lehliu, fiindcă suntem o localitate traversată de drumul național, sunt parcările. Vrem ca în interiorul ansamblurilor de blocuri să realizăm parcări, pentru a descongestiona străzile laterale și pentru a face loc celor care nu pot parca în centrul localității.

Mai sunt multe lucruri de făcut, avem un proiect pentru străzile din Răzvani și Buzoieni, unde nu putem discuta de asfaltare, deoarece nu avem rețeaua de apă și canal finalizată, dar vom face o îmbrăcăminte bituminoasă ușoară. Încercăm să facem viața cetățenilor noștri cât mai ușoara și confortabilă.

Vom discuta în campanie și cu cetățenii, iar lista noastră de proiecte este deschisă, pentru că cel mai important este să știm ce  își doresc ei, iar noi să punem în practică prin proiectele viitoare.”

 

Please enter banners and links.

Next Post

Daniel Drăgulin: „Sondajele pentru alegerile parțiale ne dau curajul să abordăm această campanie cu foarte mult interes”

joi mai 11 , 2017
  În cursul zilei de miercuri, 10 mai, organizația județeană a PNL Călărași și-a prezentat candidații la alegerile parțiale din 11 iunie, din localitățile Unirea și Lehliu-Gară. Președintele Daniel Drăgulin a venit însoțit și de primvicepreședinții Gheorghe Dobre și Constantin Corbu. Candidata comunei Unirea, Aurica Pârlea, a afirmat: „Am fost […]