Programul Interreg V-A România – Bulgaria celebrează identitatea şi unitatea în Europa

Print Friendly, PDF & Email

Cu ocazia Zilei Cooperării Europene 2021, 21 septembrie, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria (BRCT Călărași), organizează o acțiune online cu titlul „Costume populare – Identitate și cultură, modalități de a ne înțelege unii pe alții”. În acest an, pentru al zecelea an la rând, cooperarea teritorială este sărbătorită de întreaga comunitate europeană, Europa fiind un amestec unic de culturi ce trebuie să se înțeleagă reciproc, pentru a-și atinge potențialul maxim.
Frumuseţea unei culturi este reprezentată de diversitate, iar fiecare ţară îşi are propria istorie şi obiceiuri tradiţionale, propriul folclor. Ce altceva este folclorul dacă nu sufletul unui popor, gândirea lui, sentimentele lui, trăirile lui?! Este cartea de vizită a unei nații în lume, este identitatea acesteia. Prin natura sa, costumul tradițional popular se distinge prin specificitate și originalitate, reprezentănd o parte foarte importată din tezaurul unei ţări.

Prin inițiativa noastră ne propunem ca o mică parte din moştenirea culturală să fie prezentată tuturor, prin intermediul fotografiilor trimise de entuziaști ai folclorului, în care sunt prezentate costume populare sau oameni ce îşi poartă cu mândrie costumele populare. Acești entuziaști ai folclorului reprezintă o punte între tradiții și modern și datorită lor spiritul național va dura de-a lungul timpului. Oricine ne poate trimite fotografii în care sunt înfățișate costume populare nu numai din România și Bulgaria, dar şi din alte state membre ale Uniunii Europene. Fotografiile cu costume populare pot fi trimise pe întreg parcursul lunii septembrie și pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a Programului, într-un album separat intitulat – EC Day 2021 – Folk costumes – Identity and culture, ways to understand each other.
Vă invităm să participați la inițiativa noastră și să împărtășiți cu noi frumusețea tradițiilor populare.
Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele finanțate, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Secretar de stat, Marius Micu: ,,Trei acte normative esențiale au fost adoptate pentru desfășurarea activităților din agricultură”

sâm oct. 2 , 2021
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Secretarul de stat, Marius Micu, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat, pe rețelele sociale, informația că astăzi, sâmbătă, 2 octombrie, au fost adoptate trei acte normative importante pentru activitățile din agricultură: ,,Am participat, astăzi, la ședința de lucru a Guvernului în care […]