Primarul Gh. Dobre: “Continuăm să punem accentul pe educație și infrastructură, în comuna Modelu!”

Primarul comunei Modelu, Gheorghe Dobre, are în plan câteva investiții importante, în 2017, atât în ceea ce privește infrastructura, cât și educația.

Două grădinițe vor fi renovate, vor continua proiectele de asfaltare drumuri și canalizare, dar are în vederea și îmbunătățirea activității în administrație, prin ocuparea posturilor vacante, care nu au putut fi scoase la concurs, până acum.

Primarul Gheorghe Dobre ne-a declarat:

,,În acest an, pe Programul Național de Dezvoltare Locală vom moderniza două grădinițe. Grădinița nr.1 din Modelu va fi reabilitată, recompartimentată, va avea o sală de festivități, o vom dota cu aparate de joacă pentru copii și va trebui făcut și gardul împrejmuitor. Acest proiect este deja aprobat.

Grădinița nr. 2,  a cărei construcție este făcută în urmă cu 80 de ani, o vom demola și vom face o grădiniță nouă. Avem cererea de finanțare aprobată. Valoarea lucrărilor la grădinița nr.1 este de 2,4 milioane de lei,  iar la grădinița nr.2, de aproape 1,4 milioane de lei. Aceasta este o clădire achiziționată de primărie în anul 2006, dar pentru că nu am avut fonduri, n-am putut face nimic. Este vorba de o clădire unde a funcționat o  secție de confecții, care acum trebuie recompartimentată, făcute 2-3 săli de clasă, grupuri sanitare și tot ce este necesar pentru buna funcționare. Ambele sunt grădinițe cu program normal. La Grădinița nr. 1 avem 78 de copii, și la grădinița nr. 2 – 54 de copii. Capacitatea va crește la ambele grădinițe, cu peste 20 de locuri, la fiecare.

Săptămâna viitoare vrem să depunem proiectul pentru infrastructură

 Așteptăm să apară bugetul, în Monitorul Oficial, și vrem să depunem proiectul  pentru drumuri, finanțat prin PNDL.  Avem studiu făcut de acum doi ani, am modificat devizul financiar, cu 19% TVA, și săptămâna viitoare vrem să îl depunem.

Sunt aproximativ 7 km de drum care vor fi asfaltați, vom face străzi în Modelu și Tonea, care au ieșire către drumul principal, către biserică,  cimitir,  școli, așa cum sunt cerințele pentru finanțarea proiectelor.

Mai lucrăm la un studiu de fezabilitate pentru  aprox. 8 km de drum , din care 3 km sunt în satul Modelu, unde vom ajunge, astfel, să avem 80% din sat, asfaltat. Faptul că noi avem deja drumurile făcute cu terasament și nu mai e nevoie decât să asfaltăm și să facem șanțuri dalate, fără să mai fie nevoie să decopertăm drumurile, să aducem pietriș, balast, etc., scade prețul pe km de drum asfaltat,  cei 7-8 km de drum însemnând aproape un milion de euro.

 Firma care făcea canalizarea a dat faliment

 Lucrările de canalizare le vom scoate, din nou, la licitație, doarece firma care a lucrat a dat faliment. Avem finanțarea aprobată, trebuie să depunem doar documentația refăcută. Din cei 19 km, firma a executat doar 5 km și, sper, ca anul viitor să fie gata lucrările de canalizare, inclusiv  stația de epurare.

Am solicitat Prefecturii Călărași aprobarea scoaterii la concurs a posturilor vacante

 Am făcut solicitare, și în acest an, pentru deblocarea a 9 posturi, pe care le poate  scoate la concurs primăria Modelu.

Am discutat cu Prefectura și, până pe 28 februarie, ar trebui să primesc răspunsul. Mi s-a transmis că au discutat la minister, cu directorul care se ocupă de organigramă.Dacă nu mi se vor debloca posturile, voi deschide acțiune judecătorească. Prefectura este obligată, în fiecare an, să analizeze dacă populația din localități a crescut și atunci trebuie să modifice numărul de posturi acordat în administrație.

Avem din 2015 depuse solicitări, dar în fiecare an au venit ordonanțe care au blocat aceste posturi.

Am doar 43 de funcționari, într-o comună cu aproape 11.000 de locuitori, și sper ca anul acesta să ne echilibrăm activitatea, prin distribuirea atribuțiilor de serviciu unui număr mai mare de funcționari, în Primărie.”, ne-a declarat primarul comunei Modelu, Gheorghe Dobre.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

O nouă expoziție la Muzeul Municipal: ”Goblenul – pictură cu acul”

joi feb. 23 , 2017
Sâmbătă, 25 februarie 2017, la ora 11.00, se va deschide la Muzeul Municipal o expoziție de goblenuri. Goblenul este o broderie executată înt-un punct având aspectul tapiseriilor. Istoria acestui tip de broderie își are originea în Franța, mai exact în cartierul Saint Marcel din Paris, pe malul râului Bievre afluent […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!