Primăriile vor fi amendate pentru școlile care nu au avizele de la Pompieri

scoala in lucruDeclarația premierului interimar, Sorin Câmpeanu, care a spus că 93% dintre școli nu au aviz de la pompieri, a pus pe jar o țară întreagă.

Inspectorul general școlar, Constantin Tudor, ne-a declarat că situația menționată, la nivel național, este valabilă doar pentru școlile care au făcut lucrări de modernizare, începând cu anul 2006, când s-a schimbat legislația.

„La nivelul județului Călărași, din 2006, 50 de școli și-au făcut lucrări de modernizare. Dintre acestea, 42 au solicitat, după încheierea lucrărilor, aviz de securitate la incendiu și 7 nu au solicitat. Pentru cele care nu au aviz, amenda de 10.000 de lei va fi suportată de către primării. O singură școală este încă în lucru, liceul Mihai Eminescu, unde se lucrează la acoperiș, care va trebui, la finalul lucrărilor, să solicite avizul de la pompieri.

Toate celelalte clădiri de școli din județ, care au autorizație de construcție, au fost expertizate și, dacă sunt construcții făcute până în 2006, au fost autorizate automat, conform legii care a existat până în acel an.

Aceste clădiri vor avea nevoie de un alt aviz, decât în cazul în care vor face și ele lucrări de reparații.”, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași, inspectorul general școlar, Constantin Tudor.

Please enter banners and links.

Next Post

Incendiu la un de adăpost de păsări, în localitatea Modelu

lun nov. 9 , 2015
Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de o oră şi 20 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii alte bunuri materiale.  În data de 08.11.2015, ora 16.29, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!