Primăria şi Consiliul Judeţean Călărași îşi dau mâna pentru o parcare subterană

Print Friendly, PDF & Email

La conferinţa săptămânală de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a anunţat că a participat la o întâlnire cu primarul municipiului, Daniel Drăgulin, pentru a discuta pe tema unei investiţii cu impact pentru populaţie.

Este vorba despre construirea unei parcări subterane între Consiliul Judeţean şi Prefectură.

parcare subterana s„Am căzut de acord asupra acestei lucrări pentru a o face împreună,  că tot va urma spargerea întregului oraş, pentru diverse investiţii. Dacă tot va fi o nebunie, măcar să fie pe deplin, ca să nu spargem de două ori. Parcarea subterană ne va costa, aproximativ, 2,5 milioane de euro, bani cu care vor participa, în cote egale, Primăria şi Consiliul Judeţean. Încercăm să găsim mai multe surse de finanţare, dacă se poate, nu doar cu bani de la buget să facem investiţia din zona de centru, unde nu vor mai fi maşini parcate în stânga şi dreapta. Între Prefectură şi Consiliu va fi o zona pietonală frumoasă şi am mers cu ideea de a face zona pietonală şi pe strada 1 mai, din zona Pescaru. Încercăm să blocăm cele două străzi ca să facem o zonă centrală pietonală şi să nu mai fie decât o singură arteră  unde să se poată intra spre hotel şi ieși din parcarea subterană, prevazută cu maxim 320 de locuri, care ar fi chiar sub platoul dintre cele două instituții. Parcarea va fi pe un singur nivel, pentru că nu e nevoie de mai mult de 320 de locuri, estimând câte mașini vor fi de la instituțiile aflate în zona de centru, câte locuri sunt necesare pentru cei care locuiesc aici, plus cei care vor veni în zonă, în cursul zilei.”

Consiliul Local va avea, în parcarea subterană, 60 de locuri, 40  pentru cei care vin, 20 pentru angajaţi, iar Consiliul Judeţean va avea 80 de locuri, 40 pentru angajaţi, 40 pentru cei care vin la instituţie. Accesul în parcarea subterană se va face dinspre strada Sloboziei, dar posibil să fie prevăzută o intrare şi dinspre strada Bucureşti, iar ieşirea va fi în strada 1 mai. Accesul în parcare va fi contra cost. Totodată, se are în vedere posibilitatea închiderii şi străzii cu Muzeul Dunării de Jos, pentru a fi transformată în zonă pietonală, dacă fluxul de maşini o va permite.”, a declarat preşedintele Filipescu.

„Parcarea subterană va dura cca 2 ani de zile, ceea ce înseamnă un efort financiar de 500.000-600.000 de euro, pe an, pentru fiecare dintre cele două instituţii. Primul pas urmează să îl facem acum, este cel privind asocierea dintre Primărie-Consiliu Judeţean-Prefectură.”, a conchis Filipescu.

dragulin si filipescuAl doilea proiect pe tema căruia au discutat cei doi foşti colegi de partid, Filipescu şi Drăgulin, a fost cel privind demersurile pe care Primăria vrea să le facă pentru a lua Cinematograful Victoria, din Parcul Central, pentru a face acolo cinema, şi nu numai, iar cinematograful Orizont se doreşte a fi luat de Consiliul Judeţean pentru a-l face cinema 3 D, dar şi cu posibilitatea de a fi o sală multifuncţională.

Please enter banners and links.

Next Post

Nicolae Doiniţa: ,,Nu fac rabat de la corectitudine şi legalitate!”

joi feb. 19 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), din Călăraşi, este cea mai mare instituţie socială din judeţul nostru ce are în grijă copii şi bătrâni, pentru care destinul nu le-a fost generos. Mulţi dintre aceştia, abandonaţi de familii şi chiar privaţi de minime […]