Primăria Radovanu a construit o Hală metalică destinată utilajelor

Print Friendly, PDF & Email

Este știut cât de important este ca o primărie să se implice în bunul mers al lucrurilor dintr-o localitate. Auzim, de multe ori, că nu sunt bani suficienţi pentru a face investiţii, însă oamenii de acţiune, în cazul de faţă – primarii, caută resursele peste tot. Şi, reuşesc!

Este şi cazul primăriţei din comuna Radovanu, Vasilica Dobrescu, pe care o caracterizează cuvântul implicare, cu atât mai mult, atunci când este vorba de gospodăria în care trăiesc cei peste 4.000 de locuitori ai comunei.

Într-o zi în care oamenii se odihnesc, duminica, primăriţa comunei, alături de invitaţii săi, deputatul Vasile Iliuţă şi cei peste 200 de locuitori, au fost prezenţi la inaugurarea Halei de utilaje, eveniment ce a debutat cu o slujbă de sfinţire, oficiată de cei 4 preoţi ai comunei.

Hala de utilaje este construită din fonduri proprii, pe o suprafață de 260 de mp, a fost executată în trei luni și jumătate și a costat 165.521 RON. Scopul realizării acesteia este de a fi păstrate utilajele aflate în dotarea Unităţii Administrativ Teritoriale Radovanu, respectiv, a primăriei: un buldoexcavator, un tractor de 88 de cai putere, o remorcă de 6 tone și o cositoare cu braț, cu o lățime de lucru de 1 metru, pentru întreținerea spațiului de lângă șosea, dar și a islazului comunal, acolo unde este cazul să se intervină. Tractorul, remorca şi cositoarea cu braţ, au fost achiziţionate pe fonduri obţinute din subvenţia de la APIA, având o valoare de peste 270.000 RON, în luna aprilie a acestui an.

În cuvântul susținut după slujba de sfințire, primarul Vasilica Dobrescu a subliniat importanța acestor investiții:

„Radovanu, îmi place să cred, este comuna unde întotdeauna se întâmplă ceva important. În această zi superbă de aprilie, alături de cei care cred în mine şi în proiectele pe care le derulez, inaugurăm un spaţiu generos, realizat printr-o tehnologie modernă, spaţiu destinat, strict, utilajelor care sunt în dotarea primăriei. Satisfacția mea cea mai mare, ca primar, este să vă fiu alături, să vă înţeleg nevoile, să vă ajut în toate situaţiile în care îmi cereţi ajutor şi, sper, că atâta timp cât voi fi în fruntea comunei Radovanu să am posibilitatea să fac multe inaugurări! Orice zi din viaţa mea de primar, înseamnă o zi în slujba acestei comunităţi. Dumnezeu să ne ajute ca într-un viitor, nu prea îndepărtat, să fie inaugurată una din cele mai importante investiţii pentru noi, locuitorii comunei Radovanu, respectiv, alimentarea cu apă şi canalizarea. Aceste două mari proiecte au fost demarate, adică s-au alocat primele fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru proiectare. Cu siguranţă, această investiţie este salutată de marea majoritate a radovenenilor. Am spus marea majoritate, pentru că, deşi pare ireal, aceiaşi cinci consilieri: David Iulian (PC), Ciobanu Mariana (PNL), Roșcovaru Costel (PC), Neacşu Marian (PNL) şi Cantacuz Cristian (PSD), se opun tuturor proiectelor care au fost iniţiate în cei doi ani care s-au scurs din acest mandat. Şi, pentru aceasta Hală pe care o inauguram astăzi, cei cinci au votat împotrivă. Dar cum ştim că binele trebuie să învingă răul, nu am nicio îndoială că şi Radovanu se va bucura de facilităţile pe care le oferă alimentarea cu apă şi canalizarea. Dumnezeu să ne ajute şi sunt convinsă că vom reuşi, pentru că avem şi preoţii comunei aici, alături de noi!

Am pierdut ocazia ca fondurile necesare construirii Căminului Cultural, fonduri ce ar fi fost derulate prin Ministerul Dezvoltării să ajungă şi în comuna noastră, pentru că nu a fost votată trecerea lui din domeniul public, în domeniul privat. O hârtie, o formalitate, a făcut ca proiectul nostru să nu fie selectat. Asta nu mă împiedică, însă, de a demara construcţia unui nou Cămin Cultural din fondurile proprii ale primăriei Radovanu, deoarece am alocat 300.000 de lei şi, în această vară, vom începe lucrările. Nu sunt omul care să fie oprit din drum şi nici nu voi accepta ca Radovanu să nu se dezvolte! Tuturor celor ce sunteţi prezenţi, dar şi celor ce nu sunt astăzi aici, vă transmit şi le transmit mulţumirile mele şi vă asigur că munca mea, şi a celor care au fost alături de mine, va aduce comunei noastre modernizarea de care are atâta nevoie! În încheiere, vreau să mulţumesc viceprimarului Ionuţ Gălbinaşu, consilierilor locali ai PDL şi PP-DD, care mi-au fost alături timp de doi ani şi, sper că, şi mai departe, vor face acelaşi lucru!”, a spus primarul Vasilica Dobrescu.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Viceprimarul Marius Dulce: „Mă gândesc serios să demisionez!”

vin mai 9 , 2014
Municipiul Călăraşi se confruntă, la ora actuală, cu o lipsă acută de locuinţe sociale. Numărul celor care sunt în căutarea unei case este într-o permanentă şi îngrijorătoare creştere. La ora actuală, la nivelul primăriei Călăraşi, există aproximativ 2500 de cereri depuse de către cetăţenii care nu au o locuinţă. Din […]