Primăria Oltenița a plătit 500.000 de lei, Consiliului Județean Călărași

Tone PetreÎn fiecare an, primăriile trebuie să achite o taxă Consiliului Județean Călărași, din impozitul plătit pentru folosirea drumurilor județene, de către mașinile de tonaj greu.

40% din impozitul încasat de fiecare primărie, trebuie să fie virat în contul Consiliului Județean. Pentru că această taxă nu a mai fost plătită de Primăria Oltenița, din 2006, instituția a fost dată în judecată, în anul 2013. Sentința definitivă a venit în urmă cu o lună de zile, motiv pentru care Primăria Oltenița a trebuit să achite suma de 500.000 RON (5 miliarde de lei vechi), Consiliului Județean.

Primarul Petre Țone ne-a declarat:

,,Nu mi se pare corect să plătesc și pentru perioada cât nu am fost eu primar. Dar asta este situația. De 9 ani nu s-au plătit acești bani, iar acum o lună am primit sentința definitivă. Am făcut deja ordinul de plată pentru achitarea sumei. Am primit anul acesta, pentru echilibrarea bugetului local, conform noului principiu de calcul, suma de 4,3 de milioane de lei, care sunt o bulă de aer pentru municipiu. Dar, în fiecare an, mă gospodăresc în așa măsură ca la sfârșitul anului să am excedent bugetar.

Am asfaltat în 2 ani și jumătate, cât s-a asfaltat în 15 ani, adică 80.000 mp de asfalt. Daca mergem tot așa, terminăm de asfaltat Oltenita, anul viitor. Sunt hotărât să aduc banii la buget pe care-i datorează fiecare cetățean al municipiului, pentru a ne putea dezvolta!, a spus primarul Țone.

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Dichiseni derulează proiecte educaționale, sociale și de investiții, pentru comunitate

lun mai 11 , 2015
Situată la 16 km de municipiul Călărași, pe malul drept al brațului Borcea, comuna Dichiseni este una dintre localitățile care își propune atât dezvoltarea infrastructurii, cât și susținerea unor proiecte cu caracter social și educațional. Investiții care pot părea mici, la prima vedere, aduc, în fapt, reale economii la bugetul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!