Ziua Europei, un eveniment deosebit, celebrat la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”

Print Friendly, PDF & Email

1WP_20150508_012WP_20150508_013Data de 9 mai reprezină ziua păcii şi unităţii Europei. Ziua Uniunii Europene marchează istorica Declaraţie de la 9 mai 1950, a ministrului francez de externe, Robert Schuman care a propus celorlalte state europene să pună în comun producţia de oţel şi cărbune ca act de încredere. Acest important proiect politic a avut nobila menire de a aduce pacea şi liniştea în Europa. Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, respectiv proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 şi Ziua Europei.

Această zi importantă, cu multiplă semnificaţie, a fost celebrată, aşa cum se cuvine, de colectivul Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Călăraşi.

Marcată cu o zi înainte, vineri 8 mai, Ziua Europei a reliefat încă o dată abnegaţia, talentul, entuziasmul elevilor de a arăta comunităţii călărăşene importanţa acestei aniversări. Curtea liceului a fost împânzită de drapelele tturor ‚[rilor state membre ale Uniunii Europene. Totodată, cei mai destoinici ,, master-chef”, din rândul elevilor, au amenajat o inedită expoziţie de artă culinară cu preparate apetisante, tradiţionale  din bătrânul continent. Prin dansuri tradiţionale specifice popoarelor europene, prin cântece şi multă voie bună, elevii Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” au realizat un eveniment deosebit. Oaspeţi de seamă au fost şi membrii unui grup folcloric din Bulgaria care au prezentat un deosebit moment artistic.

Printre cei invitaţi, s-au numărat: deputatul UNPR Aurel Nicolae, directorul Casei Corpului Didactic, prof. Camelia Croitoru şi vicepreşedinta Consililui Judeţean Jolan Craiu. Deputatul Aurel Nicolae a adus în atenţie importanţa Uniunii Europene pentru tinerii călărăşeni.

 

,,Uniunea Europeana este casa noastra, asa cum noi, românii, am decis în urmă cu aproape opt ani, în 2007 să aderăm la aceasta mare comunitate. Europa înseamnă o mare şansă pentru voi, tinerii. De aceea, eu vă îndemn să învăţaţi. Respectati-vă dascălii, părinţii şi instituţia în care voi învăţaţi. Vă doresc mult succes în activitatea voastră” a afirmat deputatul Nicolae.

Şi directorul CCD a apreciat acest eveniment deosebit intrat în tradiţia Liceului ,,Mihai Eminescu”. ,,Am rămas plăcut surprinsă de faptul că aţi reuşit ca în aceşti cinci ani, să faceţi, din această manifestare, un brand care să va aşeze, încă o data, în topul şcolilor călărăşene. Aşa cum ştiţi, cu toţii, comportamentul uman este transformat nu numai de procesul de învăţare-predare ci şi de astfel de activităţi care vă dezvoltă dimensiunea această multiculturală în care învăţaţi tradiţii şi, prin care învăţaţi să trăiţi în spaţiul european. Doresc să felicit profesorii de la catedra de limbi străine, iniţiatorii acestui eveniment, şi pe toţi ceilalţi colegi ai mei care au înţeles, să vă fie alături, pe tot parcursul şcolarităţii voastre şi că trebuie să creşteţi fumos. Dragi elevi, vă felicit şi vă mulţumesc, în acelaşi timp, pentru că daţi dovadă de entuziasm şi de creativitate” a zis Camelia Croitoru .

Directorul liceului, prof. Gheorghe Stoian a ţinut să mulţumească tuturor celor care care au contribuit la reuşita acestui eveniment deosebit.,, Aş vrea să mulţumesc, pentru  tot ce s-a realizat, doamnelor profesoare, elevilor dar şi părinţilor, fără sprijinul cărora nu am fi reuşit să realizăm atăt de multe, în cei cinci ani, de când organizăm o astfel de sărbătoare.”a spus Gheorghe Stoian.

 

De asemenea, la intrarea liceului, elevii au afişat desene cu mesaje împotriva tăierii pădurilor. Demersul lor este o formă de protest împotriva despădurilor abuzive, o temă de maxim interes, pentru România şi pentru celelalte state ale Uniunii Europene.

WP_20150508_011WP_20150508_018WP_20150508_020WP_20150508_033

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Primăria Oltenița a plătit 500.000 de lei, Consiliului Județean Călărași

lun mai 11 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În fiecare an, primăriile trebuie să achite o taxă Consiliului Județean Călărași, din impozitul plătit pentru folosirea drumurilor județene, de către mașinile de tonaj greu. 40% din impozitul încasat de fiecare primărie, trebuie să fie virat în contul Consiliului Județean. Pentru că această taxă nu […]