Primăria Cuza-Vodă a deschis drumul proiectelor finanțate prin Regio, pe infrastructura educațională

Print Friendly, PDF & Email

semnare contractMiercuri, 2 aprilie, a fost semnat primul proiect pe Regio, domeniul 3.4. – reabilitare infrastructură educațională în județul Călărași, accesat de primăria Cuza Vodă. Proiectul, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, vizează modernizarea şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale cu clasele I-VIII, din Cuza Vodă și este prima școală, din județul Călărași, care se va reabilita prin Regio.
DSCF8851Primarul Aurel Stan a declarat la semnarea contractului: ”Am acordat o atenţie deosebită şcolii, de când sunt primar. Consider că aşa cum ne creştem tinerii, va evolua societatea în viitor! Ene MihaitaFeed-back-ul l-am primit, deja, pentru că, alături de noi, se află elevul clasei a IV-a, Ene Ionel Mihăiţă, care face parte din trupa de teatru a şcolii, “Giganţii”, şi care a participat la emisiunea “Next Star”, de la Antena 1, cu un moment de teatru susţinut împreună cu actorul Claudiu Bleonţ.Avem copii foarte buni la Cuza-Vodă, care au obţinut foarte multe premii la sport, cu echipa de teatru sau la învăţătură, anul trecut promovabilitatea la Evaluarea Naţională fiind de 92% la română şi 80% la matematică.”
Semnarea contractului de catre primaria Cuza VodaPrimarul Aurel Stan a dorit să transmită un mesaj parlamentarilor prezenţi, deputaţilor Vasile Iliuţă şi Daniel Florea, pe care i-a rugat să sprijine autorităţile locale cu o iniţiativă legislativă pentru a uşura derularea contractelor cu fonduri europene. “Pentru a porni o finanţare trebuie să luăm credite, până când începem să primim rambursarea. Îi rog pe parlamentari să se consulte cu comisia de specialitate a Parlamentului pentru a găsi o soluţie ca cei performanţi să acceseze mai uşor fonduri europene.”
Deputatul Vasile Iliuţă a spus că ceea ce solicită primarul Aurel Stan este aplicat deja în Bulgaria, unde statul pune la dispoziţie aceste fonduri la începutul derulării unui contract cu finanţare europeană, pe care şi-i recuperează, apoi, din rambursări. Deputatul Daniel Florea a spus că va susţine iniţiativa şi a felicitat conducerea primăriei pentru proiectul accesat, primul pe infrastructura educaţională, din judeţ.Totodată,acesta l-a premiat pe micutul actor talentat, Ene Mihaiță, cu un laptop, în cursul zilei de azi.
În cadrul conferinţei de presă, directorul Liviu Muşat a declarat: „Mă bucură faptul că primul proiect pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, din judeţul Călăraşi se semnează la Cuza-Vodă. Pe lângă acesta, în judeţul Călăraşi mai sunt în pregătire alte două aplicaţii – este vorba despre proiectele de la Ştef,an cel Mare şi de la Dichiseni, care trebuie să prezinte proiectul tehnic până la jumătatea lunii iulie.
Proiectul, al cărui contract de finanţare îl semnăm astăzi, vine să întregească preocupările administraţiei din Cuza-Vodă pentru creşterea calităţii vieţii în această comună. Sunt convins că, în curând, se vor concretiza toate proiectele cu impact economic propuse pentru comunitatea locală. Vreau să vă felicit, domnule primar, dar şi pe echipa dumneavoastră pentru această primă jumătate a drumului parcursă, fiindcă semnarea contractului de finanţare este abia prima jumătate a drumului, urmează o jumătate cel puţin la fel de solicitantă, însă, împreună cu colegii mei, vom fi în continuare alături de dumneavoastră, la fel cum suntem faţă de toţi beneficiarii Regio, şi sperăm ca acest proiect să fie finalizat cu succes.
De asemenea, vreau să vă reamintesc că suntem în plin proces de depunere de aplicaţii pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi că aşteptăm cu încredere proiectele până în data de 16 aprilie a.c., data limită pentru cei care doresc să investească în infrastructura de învăţământ.”

Primarul comunei Cuza-Vodă a transmis un semnal, spunând că nu doreşte ca primarii să mai fie căutaţi doar înaintea campaniilor electorale, ci e necesară o susţinere permanentă. “La depunerea unor proiecte cu finanţare guvernamentală am întâmpinat opoziţie din partea conducerii instituţiilor care trebuiau să ne susţină. De aceea, doresc să mulţumesc conducerii ADR Muntenia care şi-a făcut datoria, de fiecare dată, cu mult profesionalism! Este un moment fericit pentru comunitatea noastră. După 5 ani, de când am fost declaraţi eligibili, din fondurile ce au fost economisite în urma organizării de licitaţii la proiectele finanţate înaintea noastră, am reuşit să primim suma necesară pentru implementarea acestui proiect. Cred şi sper, că va fi, pentru început, o şcoală etalon pentru judeţul Călăraşi!”, a spus primarul Aurel Stan.
Contractul de finanţare are o valoare totală de 5.878.029,65 lei, el urmând să se implementeze pe o perioadă de 14 luni. Cu fondurile nerambursabile accesate prin programul Regio se vor executa lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere a Şcolii cu clasele I – VIII, astfel: la corpul C1 se vor executa lucrări de reabilitare termică şi de extindere cu o sală de sport şi spaţiile aferente acesteia, iar la corpul C2 se vor realiza lucrări de consolidare a pereţilor şi fundaţiilor. Beneficiarii direcţi ai unităţii de învăţământ reabilitate vor fi cei peste 400 de elevi care vor studia în spaţii adecvate, corespunzător utilate cu echipamente didactice la standarde europene.

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călărași comunicat de presă

lun apr. 7 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Please enter banners and links.