Primăria Călăraşi are “verde” la cartonaşul roşu

Print Friendly, PDF & Email

Lipsa panou lucrari BCRZilele trecute, am primit un comunicat de la Primăria Călăraşi, prin care eram informaţi că primarul Daniel Drăgulin a vizitat toate şantierele în lucru, de pe raza municipiului. E normal, mi-am zis, ca primarul să ştie pe ce se dau banii publici.

Am aflat despre stadiul construcţiilor din parc, de lângă primărie, de la Sala Polivalentă, etc., cum stau acestea cu graficul de execuţie, dar nu am citit ceea ce, un ochi mai puţin format, al cetăţeanului care merge prin oraş, a observat: faptul că nicio lucrare, din cele menţionate nu are panoul care să conţină datele de interes: ce se construieşte, cine execută, care este perioada de lucru, valoarea, autorizaţia de construcţie,  etc. .
vizita santiere lucru (5)Nu am citit, în acel comunicat, ca primarul să fi observat neregulile şi să propună remedierea deficienţelor sau chiar amendarea firmelor de construcţie. Deşi angajaţii Direcţiei de Urbanism din Primărie au sarcina de a urmări aceste lucrări şi să ia măsurile necesare, înainte de a le spune primarul că trebuie să îşi facă meseria! Dacă Primăria nu dă un exemplu, atunci cine ar putea fi mai în măsură să arate că respectă legea? Cu atât mai mult, cu cât are calitatea de beneficiar! Mi-aduc aminte când un cetăţean s-a adresat Direcţiei de Urbanism pentru că, lângă casa lui, un vecin construia o ditamai clădirea, şi când a depus o sesizare, ce credeţi că s-a întâmplat? Un angajat al Direcţiei l-a avertizat pe cel care construia că vecinul vrea să ştie dacă e legală construcţia. Vă daţi seama ce “schimb de replici” a urmat…între vecini.

Lipsa panou lucrari DumbravaDacă vrem ca legea să fie respectată, atunci să înceapă cei pe care i-am ales!

Cred că ar fi fost o premieră să citim că Primăria şi-a amendat executantul, pentru că nu a ţinut cont de lege, dar şi angajaţii care nu îşi fac datoria.

Ar aduce o bilă albă instituţiei, dar mai presus de toate,  un strop de speranţă, călărăşenilor, că se poate!

 

Please enter banners and links.

Next Post

Iliuţă:„Eu și Filipescu am luat totul de la punctul 0”

joi sept. 4 , 2014
Deputatul Vasile Iliuţă a declarat, în conferinţa de presă a ACL, cum s-a hotărât să facă “o casă” bună, alături de preşedintele Filipescu, deşi nu asta şi-a dorit, iniţial. “Preşedinţii Blaga si Antonescu au decis o “căsătorie din interes”. Au plecat cu gândul de a face o alianţă şi au […]