Actualitatea de Calarasi

Comunele Ciocănești și Gurbănești ajutate din fondul de rezervă bugetară al județului

Please enter banners and links.

Print Friendly, PDF & Email

baniDouă localități, din județul Călărași, au solicitat ajutorul Consiliului Județean, pentru a-și putea achita unele datorii acumulate.

Din fondul de rezervă bugetară, constituit în bugetul local, Consiliul Judeţean poate aproba acordarea de ajutoare către unităţile administrativ-teritoriale, aflate în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi administrativ-teritoriale sau din proprie iniţiativă.

Având în vedere faptul că în anul 2015, prin derogare de la legea finanţelor publice locale, Consiliile Judeţene nu au mai repartizat sume pentru achitarea arieratelor, provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală, unele unităţi administrativ-teritoriale au acumulat datorii. În această situaţie se găseşte comuna Gurbăneşti, care se află în imposibilitatea achitării lucrărilor efectuate la Căminul Cultural din localitate şi comuna Ciocăneşti, care are nevoie urgentă de un sprijin financiar, pentru achitarea reparaţiilor la Scoala nr.2 Ciocăneşti şi Grădiniţa nr.1 Ciocăneşti.

Sumele aprobate în ședința de miercuri, 29 aprilie, a Consiliului Județean, au fost de 100.000 de lei, pentru comuna Gurbănești, și de 200.000 de lei, pentru comuna Ciocănești.