Prima sesiune de bacalaureat 2014 are mai puţini candidaţi înscrişi, faţă de anul trecut

bacalaureat foto Promovabilitatea scăzută la examenul maturităţii, înregistrată în ultimii ani, la nivel naţional, are repercursiuni nefaste în rândul absolvenţilor de liceu. Mulţi dintre aceştia au o oarecare teamă pentru examenul de bacalaureat, fapt dovedit de prezenţa tot mai scăzută la probele de evaluare. Dacă anul trecut, în prima sesiune a bacalaureatului desfăşurată în judeţul Călăraşi au fost înscrişi 2301 de absolvenţi de liceu, în acest an, s-au înscris doar 1771, cu 530 mai puţini. Din totalul celor înscrişi, în acest an, 1424 provin din actuala promoţie şi, doar 345 din promoţiile anterioare, după cum a precizat  vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat din judeţul Călăraşi, inspectorul şcolar prof. Gheorghe Stoianovici.

Examenul de bacalaureat a debutat marţi, 10 iunie, cu susţinerea probei orale la limba română, care s-a finalizat pe 12 iunie. În prima zi  a acestei probe, din cei 862 de absolvenţi de liceu programaţi, s-au prezentat doar 620. Până pe data de 27 iunie se vor desfăşura toate testările orale. Proba orală de limba română este urmată de: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă (11-13 iunie); evaluarea competenţelor digitale (16 -20 iunie) şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (23-27 iunie).

Însă, greul examenului maturităţii începe odată cu susţinerea probelor scrise ce vor debuta pe 30 iunie cu testarea la limba şi literatura română. Pe 1 iulie va avea loc  testarea la limba şi literatura maternă. Pe 2 iulie se va desfăşura proba obligatorie a a profilului, iar pe 4 iulie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 7 iulie se vor afişa rezultatele şi, tot în aceeaşi zi, se vor putea depune şi contestaţiile. În perioada 8-10 iulie, va avea loc rezolvarea contestaţiilor, iar pe 11 iulie se vor afişa rezultatele finale ale examenului de bacaluareat, din această sesiune.

La nivelul judeţului Călăraşi funcţionează 6 centre de examen, la următoarele unităţi şcolare: Liceul Teoretic ,,Neagoe  Basarab”, din Olteniţa, Liceul Tehnologic ,,Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, Colegiul Naţional,,Barbu Ştirbei”, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” şi Grupul Şcolar Danubius”, din Călăraşi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

La jumătate de mandat, primarul Drăgulin anunță proiecte importante în derulare

joi iun. 12 , 2014
Au trecut doi ani de când au avut loc alegerile  locale. Pentru prima oară în postura de primar al municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin a apreciat activitatea pe cei doi ani care au trecut, atât pozitiv, cât şi negativ. Acesta a declarat că primul an l-a simţit neproductiv, deoarece a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!