La jumătate de mandat, primarul Drăgulin anunță proiecte importante în derulare

Print Friendly, PDF & Email

Dragulin DAu trecut doi ani de când au avut loc alegerile  locale. Pentru prima oară în postura de primar al municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin a apreciat activitatea pe cei doi ani care au trecut, atât pozitiv, cât şi negativ. Acesta a declarat că primul an l-a simţit neproductiv, deoarece a intrat pe un buget local deja aprobat, plus că a trebuit să plătească şi datorii din urmă.

“Primul an nu a fost productiv, pentru că nu am putut să fac proiecte sau lucrări mari, de anvergură. Al doilea, se caracterizează prin lucrări de valoare, pentru că am început strada I.L. Caragiale şi străzile adiacente. Facem pentru prima oară în Călăraşi lucrări de canalizare, dar şi de apă pluvială, urmând să pietruim, apoi, străzile şi poate să le modernizăm.”

IL CaragialePrimăria Călărași a primit 1,6 milioane de lei pentru strada I.L. Caragiale

La doi ani încheiați de mandat, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin a început activitatea cu semnarea unui contract cu M.D.R.A.P., în valoare de 1.600.000 lei, pentru lucrările de la strada I.L. Caragiale.

„Vă dau o veste bună. După trei luni de când am solicitat banii, astăzi (n.r. 11 iunie), am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Am primit 16 miliarde de lei vechi pentru strada I.L. Caragiale, iar acum am posibilitatea să aloc bani și pentru Școala nr. 12, începută de mult timp. Banii pe care i-am primit de la Minister acoperă 30%, din valoarea totală a lucrărilor ce trebuie executate, iar societatea care a câștigat licitația s-a și apucat de lucru, deoarece nu au fost contestații. Dacă vom avea posibilitatea de a înainta documente și pentru diferența de bani, ca să o suportăm din bugetul local, vom reveni cu solicitarea la MDRAP.

parcul Dumbrava 1Parcul Dumbrava se modernizează

Am început refacerea treptelor din Parcul Dumbrava  şi sperăm să terminăm cu amenajarea acestui parc. Din păcate, nu au fost proiectate gaigăre (şanţuri acoperit cu site) pentru a prelua apa pluvială. Vom lua nişte măsuri privind îndepărtarea apei prin realizarea unor başe (gropi făcute în lateral), ca să putem interveni cu motopompele să scoatem apa. Vom discuta cu specialiştii astfel încât, în perioada ploioasă, să nu ne mai confruntăm cu această situaţie, pe termen lung. În această etapă mai avem de pus gradene în faţa scenei şi vom moderniza parcarea din zona restaurantelor, de la intrarea în parc, care e posibil să devină parcare cu plată. O altă parcare cu plată va fi făcută la Piaţa Orizont. După ce terminăm lucrările, vom turna asfaltul şi vom face marcajele, iar cu banii încasaţi de la parcări ne propunem să facem alte investiţii.

Suntem în linie dreaptă cu evaluarea ofertelor la anveloparea blocurilor şi aşteptăm evaluarea pentru proiectele ce vizează investiţiile din Parcul Dumbrava, de la Grădina Zoologică şi sperăm că vor fi răspunsuri pozitive.

A început licitaţia pentru transportul în comun şi vor începe lucrările de o valoare mai mică pe care le avem la unităţile de învăţământ.

Ca o statistică a lucrărilor realizate în aceşti doi ani de Primărie, tot ceea a fost început s-a şi terminat. La Piaţa Orizont nu am putut lucra foarte repede, deoarece se desfăşoară activitate acolo, dar sper ca luna aceasta să încheiem.

Primăria Călăraşi nu are datorii faţă de nimeni

Chiar dacă primul an a fost greu şi a trebuit să plătesc datorii nefăcute de mine, după al doilea an pot spune că nu am faţă de nimeni datorii şi sunt cu deconturile la zi. Sper ca şi anul care vine ceea ce mi-am propus, atât ca program de campanie, cât şi prin oportunitatea realizării unor lucrări în oraş să ne atingem scopul.”, a spus primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași: Începe Festivalul transfrontalier din cadrul proiectului ”19TH Century Fashion Show”

joi iun. 12 , 2014
În perioada 12-15 Iunie 2014 se va organiza în Călărași cea de-a doua parte a Festivalului transfrontalier româno-bulgar din cadrul Proiectului ”19TH Century Fashion Show”. Poiectul, în valoare totală de 249.940,75 euro, este finanțat prin Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, și este implementat de Primăria Glavinitza-lider de proiect în […]