Primarul comunei Dragalina, Stanciu Gabriel Marian: ,,Vrem să facem performanță pe latura sportului”

Autor: Florentina Chiru
06.11.2021

Anul 2021 a fost unul cu multe proiecte pentru Primăria comunei Dragalina. Primarul Gabriel Stanciu a declarat ce eforturi trebuie făcute de către administrația publică locală pentru a le finanța, dar obiectivul rămâne unul clar, exprimat de edilul comunei Dragalina: ,,Vrem să facem performanță pe latura sportului.”
Acesta a vorbit, într-o conferință de presă, despre proiectele depuse, dar și despre cele pe care și le propune pentru localitate.

,,Nu este o perioadă ușoară pentru noi, pentru primari, mai ales că din cei 6% de la Consiliul județean, comuna Dragalina a primit, la fiecare ședință, zero și nu știu de ce. Probabil e o chestiune personală.
Noi, la Dragalina, încercăm să ne descurcăm cu fondurile noastre, proprii, am reușit anul acesta să atragem o investiție de 6 kilometri de rețea de gaz, deja finalizată, cu branșamente, gratuită pentru populație. La București, la Distrigaz, se află în licitație încă 6 kilometri de rețea de gaz în satele Dragalina și Drajna Nouă. Avem proiecte depuse foarte multe, în licitație la CNI, de exemplu, zilele trecute am predat amplasamentul pentru o bază sportivă Euro2020 tip 1. Liceul Duiliu Zamfirescu are clase cu profil sportiv de la clasa a V-a până la clasa a XII-a și avem copii valoroși în sport. Chioseaua Alexandru, membru al echipei naționale de canotaj, știți ce rezultate are. Avem campioni și vicecampioni naționali la lupte libere, plecați de la liceul nostru, copii care au fost în Lotul de juniori de la Dunărea Călărași. Vrem să facem performanță pe latura sportului.
La Liceul Duiliu Zamfirescu, dar și la școala cu cel mai mare număr de copii din județ, unde sunt peste 1300 de copii, am reușit să facem racord la gaze, și avem promisiune pentru anul viitor și pentru Școala din Constantin Brâncoveanu. Am reușit să amenajăm 3 terenuri sintetice în incinta instituțiilor de învățământ, avem o nouă grădiniță cu program prelungit și cu cantină proprie.
Proiecte avem depuse la Compania Națională de Investiții (CNI), la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și ne dorim ca prin AFM să implementăm un proiect integrat pentru reducerea consumului de energie electrică prin panouri fotovoltaice la Gospodăria de apă și canalizare. Și dacă vom reuși acest lucru, vom reuși ca cea mai mare cheltuială pe energie electrică să o reducem și astfel să avem prețuri mai mici către populație la aceste servicii.
Avem în licitație la CNI și un obiectiv de lucrări de primă urgență, reabilitarea unor drumuri unde avem probleme cu inundațiile. Tot în aceeași zonă, pe fonduri proprii, vom închide proiectul prin care am realizat un sistem de drenaj și de evacuare la timp a apei când sunt precipitații abundente. Referitor la fondurile așteptate de la Consiliul Județean, ni s-a spus de către conducerea acestei instituții că avem bani în excedent. Da, într-adevăr, primăria Dragalina are bani în excedent, de anul trecut, dar acei bani sunt repartizați pentru cofinanțări și avem bani în excedent pentru că muncim, ne colectăm taxele și impozitele în proporție de 90 la sută.
Vom continua să depunem proiecte și pe Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cred că toți primarii avem. Reușim să aducem și investitori în comună. Deja se lucrează la o fabrică de tratare a deșeurilor medicale, va fi singura din zonă. Reușim să aducem și un investitor american care vrea să construiască o fabrică de cogenerare a energie electrică de biomasă. Și ar fi cam singura în Europa pe tehnologie americană militară. Investitorul își dorește foarte mult, a fost la noi, a văzut terenul, ei își doresc 4 hectare în concesiune. La prima investiție, ar fi în jur de capacitate de lucru de 20 de tone de gunoi și biomasă pe zi și în jur de 50 de locuri de muncă. Terenul identificat este racordat la utilități are tot ce îi trebuie.

Despre pasajul de la Drajna, primarul Gabriel Stanciu a declarat:
,,Vreau să vă anunț că l-am susținut pe constructor cu concesionarea unui teren pentru depozite de piatră sau alte materiale. Găsim soluții și îi sprijinim. Cel târziu la 15 noiembrie, ar trebui să înceapă lucrările.
Am văzut un articol în presă, unde se tot vorbește despre Gara Ciulnița că se reabilitează prin demolare. Da, exact așa se va întâmpla și vă explic. Inițial, s-a dorit reabilitarea acestei construcții. Experții, însă, după ce au ajuns la fața locului și au făcut studii, au verificat structura de rezistență a clădirii construită în anii 1923-1924, în două etape, parter și apoi etaj. Construcția este făcută și din bețe de floarea soarelui, fundația fără fier, s-a spus că este mai în siguranță demolarea și construcția unei clădiri identice. Și asta se va face, proiectul e la primărie, se va face o gară identică și astfel ne vom păstra și simbolul: Gara Ciulnița.”

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Senator Ciprian Pandea: ,, În cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” au fost depuse, din județul Călărași, proiecte în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de lei”

sâm nov. 6 , 2021
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Autor: Nicu Stamate Senatorul PNL Ciprian Pandea a precizat, la întâlnirea cu presa, a făcut câteva precizări cu privire la proiectele depuse de administrația publică din județul Călărași, pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare de 2,2 miliarde de lei: ,,Săptămâna viitoare, luni, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!