Poliţiştii călărășeni au verificat legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane

Print Friendly, PDF & Email

serviciiÎn perioada 10 – 21 februarie 2016, poliţiştii rutieri din Călăraşi au desfăşurat acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în domeniul transportului rutier.

Poliţiştii au verificat legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, în ceea ce priveşte existenţa foilor de parcurs, existenţa şi valabilitatea licenţelor de transport, de execuţie şi de traseu, controlul legalităţii transportului de persoane atât în trafic urban, cât şi judeţean, interjudeţean, naţional şi internaţional, cu privire la existenţa documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie, precum şi a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini.

Pentru siguranţa elevilor, au fost verificate 59 de autovehicule destinate transportului acestora.

Poliţiştii au verificat 403 autovehicule, din care 264 destinate transportului de marfă și 139 destinate transportului de persoane.

Pentru abaterile constate au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, fiind depistate 143 de vehicule cu diverse nereguli, dintre care 57 constând în neutilizarea centurilor de siguranţă, 9 defecţiuni tehnice, 8 nereguli ale documentelor conducătorilor auto, 8 nereguli în documentele vehiculului şi 5 în actele operatorului.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărășenii sunt așteptați la “Sărbătoarea Primăverii”

vin feb. 26 , 2016
Primăria Municipiului Călărași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Casa Corpului Didactic a Județului Călărași și Centrul Cultural Județean Călărași, organizează, în data de 02 martie 2016, începând cu ora 16:00, a IV-a ediție a evenimentului intitulat SARBATOAREA PRIMAVERII. Acesta se va desfășura în sala  BARBU ȘTIRBEI a Centrului […]