PNL, la 25 de ani

Print Friendly, PDF & Email

Mircea-Ionescu-QuintusSăptămâna trecută, s-au împlinit 25 de ani de la evenimentul istoric trăit de seniorii liberali în momentul în care, după dărâmarea comunismului, la începutul anului, în cea de-a 15-a zi a lunii ianuarie 1990, au putut să reînscrie Partidul Naţional Liberal în registrul partidelor politice.

„Sărbătorirea a 25 de ani de la reînscrierea PNL prinde partidul într-un punct de cotitură, care marchează o nouă etapă de evoluţie. Finalizarea celei mai mari fuziuni de partide din perioada post-decembristă şi asumarea guvernării sunt obiective îndrăzneţe, pentru care avem nevoie, mai mult decât oricând, de unitate şi de viziune. N-am nicio îndoială că le avem pe ambele şi că, în anii următori, vom consolida rolul PNL în definirea democraţiei româneşti”, a declarat cu această ocazie deputata Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL.

Este de remarcat faptul că drumul democratizării şi occidentalizării României este strâns legat de evoluţia şi parcursul PNL şi a culminat, în anul 2014, cu alegerea primului preşedinte liberal al României. Indiferent dacă în această perioadă s-a aflat la guvernare sau nu, PNL a reuşit să îşi menţină identitatea militând şi acţionând întotdeauna pentru apărarea valorilor naţionale şi a drepturilor cetăţenilor.

„În acest sfert de veac, Partidul Naţional Liberal şi-a recăpătat identitatea şi puterea pe care le avea în perioada interbelică, continuându-şi rolul de actor esenţial în dezvoltarea ţării. În ciuda unor moduri retrograde de gândire care au mai supravieţuit în mod marginal şi care nu fac deloc cinste celor care le mai emit în presa locală, partidul nostru a evoluat către un partid modern, sincronizat cu vremurile şi în care decenţa se impune ca linie directoare. O dovadă a acestei modernităţi este dată şi de faptul că la conducerea PNL avem drept copreşedinte o doamnă, o tânără profesionistă care şi-a asumat obiective demne de un partid serios al scenei politice româneşti, un partid al viitorului”, a ţinut să precizeze cu acest prilej deputata colegiului 5 Călăraşi, Raluca Surdu.

Please enter banners and links.

Next Post

Trei accidente rutiere grave soldate cu victime, într-o singură zi

lun ian. 19 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În dimineaţa de 17 ianaurie 2015, D. Gabriel, de 30 ani, din localitatea Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea o autoutilitară, pe DJ 201B, dinspre Raşi către Lehliu Gară, pe fondul neadaptării vitezei pe un carosabil acoperit cu polei, a derapat, părăsind partea carosabilă, […]