Peste 800 de elevi călărăşeni au participat la Târgul Ofertelor Educaţionale

Print Friendly, PDF & Email

trag oferte edÎn dimineaţa zilei de sâmbătă, 18 mai a.c., Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, din Călăraşi, şi-a deschis larg porţile pentru a primi, şi în acest an, elevii absolvenţi ai claselor a VIII-a,  în vederea participării  la Târgul Ofertelor Educaţionale.  Aflat la cea de a 16 a ediţie,  acest eveniment, organizat de Inspectoratul Judeţean  Şcolar, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă  Educaţională (CJRAE), a  oferit posibilitaatea elevilor călărăşeni, de a cunoaşte  specializările oferite de liceele din municipiul Călăraşi. Aşa cum a precizat directoarea C.J.R.A.E., prof. Mariana Năstase , la Târgul Ofertelor Educaţionale, organizat la Călăraşi, au participat peste 800 de elevi din municipiu, dar şi din localităţile limitrofe, cum sunt comunele: Roseţi, Dragalina, Modelu, Cuza Vodă, Grădiştea, Independenţa, Alexandru Odobescu şi Ştefan cel Mare. În perioada imediat următoare,  vor fi  organizate asemenea târguri  la Olteniţa, Fundulea şi Lehliu Gară pentru elevii din zonele respective, iar  în intervalul 18 -25 mai, va fi organizată ,,Ziua porţilor dechise”  în fiecare liceu din judeţul nostru.

,,Oferta educaţională din ciclul liceal are o paletă largă de specializări, în toate domeniile de activitate, unde elevii  noştri  vor beneficia de întreg suportul educaţional şi material necesar formării lor profesionale. Toate specializările oferite de liceele din judeţul nostru sunt aprobate în cadrul Comitetului  Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, în funcţie de cerinţele pieţii muncii locale, dar şi ale  agenţilor economici”, a spus prof. Mariana Năstase.

Ca o noutate, la Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu, va fi realizată, şi în acest an, o clasă cu 28 de locuri pentru specializarea educator- învăţător. Înscrierea pentru probele de aptitudini se face în perioada 27-29 mai a.c., iar susţinerea acestora va avea loc în data de 31 mai a.c.                                                                                            La Liceul Tehnologic Transporturi Auto din Călăraşi va funcţiona, pe filiera vocaţională, o clasă de profil sportiv: baseball şi canotaj.                                                                                                                                  Important de menţionat este şi faptul că, în patru licee din municipiul Călăraşi, funcţionează şcoli postliceale, unde nu este obligatorie promovarea examenului de bacalaureat.

Este vorba de Colegiul Agricol „Sandu Aldea”, Liceul Tehnologic „Dan Mateescu”,  Liceul Tehnologic Transporturi Auto şi Liceul „Danubius” din Călăraşi.
În anul de învăţământ 2013-2014, se preconizează ca 3124 de elevi, absolvenţi ai ciclului gimnazial, să intre în clasele a XI-a, în cele 16 licee existente în judeţul nostru.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Pistă de alergare pentru călărăşeni

lun mai 20 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Aceasta este intenţia primăriei: de a construi o pistă de alergare, pentru cei care vor să facă sport. Ideea i-a venit primarului municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, după ce a văzut, de multe ori, călărăşenii alergând pe drumul Călăraşi-Chiciu. „Mergând deseori către Ostrov, am observat […]