Actualitatea de Călărași lansează campania ,,Stop accidentelor în cele mai periculoase intersecții”

Print Friendly, PDF & Email

Accident intersectia de la VolnaÎn pofida acţiunilor de control şi supraveghere ale poliţie rutiere, există, în municipiul Călăraşi, câteva zone ,,ale morţii”, dacă se poate spune aşa, în care numărul accidentelor a crescut alarmant în ultimul timp. Statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean demonstrează, în mod evident, acest aspect. În urma analizei efectuate la nivelul Biroului Rutier Călăraşi, privind  zonele în care s-au produs cele mai multe evenimente rutiere, au fost identificate următoarele intersecţii:  bulevardul 13 Decembrie cu strada Griviţa, bulevardul Eroilor cu strada Griviţa,   bulevardul Republicii cu bulevardul Nicolae Titulescu şi strada  Portului cu strada Prelungirea Bucureşti.

11 accidente rutiere, în 4 luni, în cele patru intersecţii

În primele patru luni, ale acestui an, au fost produse 11 accidente rutiere în  zonele respective. Numai în intersecţia dintre  bulevadul Eroilor şi  strada Griviţa au avut loc 4 evenimente rutiere , două dintre ele, fiind soldate cu două victime. Toate aceste evenimente rutiere au avut drept cauză neacordarea priorităţii de trecere. Chiar dacă în aceste locaţii sunt montate semnalizatoare menite să atenționeze șoferii aflați în trafic, se pare că acestea nu au un impact vizibil, deoarece au loc, în mod frecvent, asemenea evenimente.

Poliţia rutieră recomandă montarea limitatoarelor de viteză 

Ţinând cont de această situaţie,  Biroul Rutier a transmis  către primăria Călărași o informare prin care recomandă montarea de limitatoare de viteză,  pe sensurile de mers unde  se pierde prioritatea de trecere, mai ales pe: bulevardul Eroilor, strada 13 Decembrie și strada Portului.

Primăria intenţionează să achiziţioneze echipamente de semnalizare mai eficiente

Edilul Daniel Drăgulin s-a arătat preocupat de soluționarea acestei probleme precizând că are în vedere luarea unor măsuri imediate pentru limitarea accidentelor în cele patru intersecții. ,,Imediat după ce se va finaliza licitaţia pe care o vom organiza pentru achiziţionarea marcajelor rutiere, vom monta în acele zone, echipamente de semnalizare mult mai eficiente pentru a preîntâmpina producerea unor  evenimente rutiere  ce pot duce la pierderea vieților omenești”, a spus primarul Drăgulin.

Sistematizarea  eficientă a celor patru intersecţii ar trebui să succite interesul cât mai multor cetăţeni, din municipiul Călăraşi, avându-se în vedere faptul că, traficul, în acele zone, este unul intens.

Călărăşenii interesaţi pot veni cu sugestii, prin intermediul ziarului Actualitatea de Călăraşi

În acest context, lansăm invitaţia tuturor  călărăşenilor  interesaţi, să se alăture campaniei ,,Stop accidentelor,  în cele mai periculoase intersecţii!”

Sugestiile voastre le  puteţi scrie pe adresa noastră de e-mail: actualitateadecalarasi@yahoo.com sau sau pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/actualitatea.decalarasi

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Peste 800 de elevi călărăşeni au participat la Târgul Ofertelor Educaţionale

Dum mai 19 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În dimineaţa zilei de sâmbătă, 18 mai a.c., Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, din Călăraşi, şi-a deschis larg porţile pentru a primi, şi în acest an, elevii absolvenţi ai claselor a VIII-a,  în vederea participării  la Târgul Ofertelor Educaţionale.  Aflat la cea de a 16 a […]