Peste 5000 de locuitori au participat la Bobotează, în comuna Borcea

Print Friendly, PDF & Email

primarul A NedelcuPentru a doua oară, în organizarea primăriei comunei Borcea, a fost marcată sărbătoarea de Bobotează. Manifestarea organizată de primarul Aniel Nedelcu a reuşit să strângă peste 5000 de oameni, la acţiunea ce a fost minuţios gândită.
locuitoriAruncarea Crucii în apă, botezul cailor, concursul de cai: viteză, tracţiune, frumuseţe, atât in Borcea, cât şi în satul Pietroiu, s-a bucurat de o prezenţă numeroasă a locuitorilor care au rezistat la o temperatură, destul de scăzută, preț de mai bine de 6 ore. Manifestările dedicate acestei zile au fost organizate atât în satul Borcea, cât și în satul Pietroiu.
Aruncarea Sfintei Cruci a fost un moment așteptat de tinerii curajoşi care au înfruntat o temperatură scăzută a apei pentru a o recupera.
Virgil EneLa Pietroiu, Crucea a fost recuperată, pentru a 11-a oară, de Virgil Ene, în vârstă de 32 de ani.
A. AnghelLa Borcea, Adrian Anghel, 25 de ani, a ajuns primul la Cruce. 10 tineri curajosiCei 10 tineri care au dorit să recupereze Crucea au îndurat, mai bine de o jumătate de oră, frigul de afară, dezbrăcați, pe ponton, ca să se încheie slujba Agheazmei Mari, pentru a se arunca în apă.
Boboteaza BorceaImpresionantă a fost defilarea cailor, pe DN3B, pe o lungime de 1,5 km. În concurs au intrat 70 de atelaje, din care primele 4 au fost premiate. Premiile, nu au întârziat să apară: locul I a primit o căpeţea cu salbe, locul II hamuri si hățuri, locul III căpăstru şi la menţiune s-a oferit un bici.
poneiDe la concursul de frumusețe nu a lipsit un superb ponei, pe nume Leonardo.
ISUPentru buna desfăşurare a momentului de recuperare a Crucii, ISU a fost prezent cu o barcă pneumatică şi la faţa locului s-a aflat şi SMURD-ul.
De remarcat că, special pentru această sărbătoare, a fost adusă de la Bucureşti o trăsură elegantă, trasă de doi cai de rasă. Trăsura i-a dus pe preoţi și pe primarul comunei la biserici, dar şi la cele două pontoane, din Pietroiu și Borcea, unde s-a făcut sfinţirea apei şi de unde s-au aruncat tinerii după Cruce.
La finalul momentelor organizate cu prilejul zilei de Bobotează, primarul comunei Borcea i-a invitat pe consăteni la un pahar de vin fiert, dar si la țuică fiartă.
DSCF1747Primarul Aniel Nedelcu le-a adresat un gând bun localnicilor săi: ” În 2014 avem multe de făcut împreună pentru comunitatea noastră. Vă transmit un gând curat, apa sfinţită de Bobotează să vă purifice sufletul, să fim mai calzi, mai primitori, mai atenţi cu aproapele nostru şi recunoscători pentru tot ceea ce ni se oferă! Un An Nou cu lumină şi înţelegere!”

Please enter banners and links.

Next Post

Boboteaza, în comuna Modelu, o tradiție păstrată în timp

mar ian. 7 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Boboteaza, ziua Botezului lui Iisus Hristos în apa Iordanului, de către Sfântul Ioan Botezătorul, constituie prilej de mare sărbătoare pentru lumea creştin- ortodoxă. În fiecare an, pe data de 6 ianuarie, toţi românii sărbătoresc, cu mare cinste, Boboteaza. Nu au făcut excepţie de la această […]