Bobotează Călărași: 15 participanți, un singur recuperator al Sfintei Cruci

Print Friendly, PDF & Email

Luni, 6 ianuarie,la Călăraşi, Ziua Bobotezei a fost sărbătorită aşa cum se cuvine. Chiar dacă nu a fost binecunoscutul ger al Bobotezei, mii de călărăşeni au luat parte la manifestările organizate, în această zi unică, în lumea creştinătăţii.
Manifestările organizate, până la cel mai mici detalii, de către primăria Călăraşi, au debutat dimineaţa la Biserica Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, de la Volna, unde P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, alături de un sobor de preoţi a oficiat o slujba religioasă.
5Apoi, pe malurile Borcei, în parcul central, a avut loc slujba Aghiazmei Mari, moment urmat de ceremonia aruncării şi recuperării Sfintei Cruci, din apele Borcei. 11Dintre cei 15 tineri curajoşi, care s-au încumetat să înoate în apele reci ale Borcei, doar unul a reuşit să prindă Sfânta Cruce.
6Norocosul a fost Iulian Ştefan Boscornea, un obişnuit câştigător al acestei competiţii. El a fost binecuvântat şi felicitat atât de P.S. Vicenţiu, cât şi de edilul Daniel Drăgulin care i-a oferit un premiu de 1000 de lei, din partea primăriei.
8

10Pe platoul din faţa Prefecturii, a avut loc ceremonialul botezului cailor, după care a urmat defilarea căruţelor şi a şaretelor. Cei mai frumoşi cai au defilat în faţa autorităţilor locale şi a celor câtorva mii de călărăşeni, fiind premiaţi pentru dresaj sau pentru harnaşament.
2Deliciul publicului l-au reprezentat cei câțiva măgari și ponei care şi-au etalat calităţile lor…mai mult fizice.
fasoleaManifestările ocazionate de ziua Bobotezei s-au finalizat cu servirea fasolei. Călărăşenii prezenţi la aceste manifestări au avut plăcerea să deguste câte o porţie de fasole fierbinte asezonată cu un binemeritat pahar de vin fiert, pe care le-au oferit primăria Călăraşi, dar şi câteva restaurante din municipiu.
3Alături de reprezetanţii conducerii primăriei Călăraşi au fost prezenţi, la sărbătoarea Bobotezei, cei doi vicepeşedinţi ai Consililului Judeţean, Ion Ştefan şi Bogdan Georgescu, prefectul judeţului George Iacob, directori ai instituţiilor publice și deputatul Daniel Florea.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Peste 5000 de locuitori au participat la Bobotează, în comuna Borcea

lun ian. 6 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Pentru a doua oară, în organizarea primăriei comunei Borcea, a fost marcată sărbătoarea de Bobotează. Manifestarea organizată de primarul Aniel Nedelcu a reuşit să strângă peste 5000 de oameni, la acţiunea ce a fost minuţios gândită. Aruncarea Crucii în apă, botezul cailor, concursul de cai: […]