Pe P.O.R., ADR Sud Muntenia a încheiat contracte de aproape 2,5 miliarde de lei

Print Friendly, PDF & Email

conferinta ADR sSăptămâna aceasta, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat prima întâlnire cu presa locală în anul 2013.

Astfel, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional, pentru regiunea Sud Muntenia, Agenția a prezentat situația actualizată a proiectelor aflate în implementare prin acest program. Până în prezent, din cele 889 proiecte depuse, au fost încheiate 470 de contracte de finanțare (28 fiind reziliate), valoarea nerambursabilă solicitată de beneficiari fiind de 2.483.694.716 de lei.

La nivelul administrației publice călărășene, valoarea totală a proiectelor semnate este de peste 165 de milioane de lei. În cadrul întalnirii cu presa, directorul Liviu Mușat a anunțat că începând cu acest an, instituția pe care o conduce va deveni Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 1 – Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient, Domeniul Major de Intervenție 1.1 Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM-urilor.

Personalul care va gestiona noile atribuţii a fost selectat dintre angajaţii Agenţiei, urmând a demara activitatea ulterior semnării unui Acord – cadru între Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, fapt ce se va realiza la mijlocul lunii februarie.

A treia parte a conferinţei de presă a fost dedicată prezentării stadiului elaborării Planului de Dezvoltare Regională Sud Muntenia 2014 – 2020, document programatic ce va sta la baza obţinerii viitoarelor finanţări din fonduri europene și alte fonduri atrase la nivel regional, plan prin care vor fi promovate prioritățile zonei în domeniul economic și social.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Filipescu versus Dan Şova: „Pisica n-a fost lăsată să viseze”

vin feb. 8 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Declaraţiile făcute recent de ministrul Dan Şova, la Călăraşi , referitoare la dorinţa sa de a reînvia organizaţia judeţeană a PSD, din postura de preşedinte, având ca  ţintă câştigarea conducerii Consiliului Judeţean şi Primăriei Călăraşi, în 2016,  l-au făcut să zâmbească pe preşedintele PNL, Răducu […]