Patru locuinţe, din Dragalina, afectate de inundaţii

inundatii-1-dragalinaPompieri militari din cadrul Secției Dragalina au fost solicitaţi să acţioneze în data de 25 martie 2016 pentru evacuarea apei acumulate în exces în patru  gospodării cetățenești din comuna Dragalina, situate pe strada Plopilor.

Trebuie menționat că în zona comunei Dragalina pânza freatică se află la un nivel foarte ridicat, iar din cauza precipitațiilor abundente căzute în ultimele zile s-a produs fenomenul de băltire a apei, fiind afectate mai multe gospodării și chiar locuințe din această localitate.

Pompierii militari au acționat cu motopompele și echipamentele din dotare și au evacuat apa din cele patru gospodării afectate după aproximativ 20 de ore de muncă.

Din cauza precipitaţiilor abundente şi a apei acumulate în exces în gospodării, exista riscul ca pereţii exteriori ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor până la acest moment, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la suma de 300.000 de lei.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

393 de locuri de muncă în străinătate, prin rețeaua EURES

lun mart. 28 , 2016
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă – Călărași pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, prin rețeaua EURES,   393 de locuri de muncă vacante în statele UE. Cele mai multe posturi sunt disponibile în Marea Britanie – 209 locuri de muncă, pentru […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!