Parcarea de la Complexul Agneza, struţo-cămila din „buricul” Călăraşiului

parcare AgnezaEste binecunoscut faptul că municipiul Călăraşi se confruntă cu un mare deficit de parcări. Numai că, în „buricul” oraşului, există o parcare a cărei formă de proprietate nu este, pe deplin, lămurită şi nici cunoscută. Este vorba de parcarea construită de societatea Agneza, în spatele complexului rezidenţial ce poartă acelaşi nume, din zona Direcţiei de Finanţe. Parcarea respectivă a fost, de fapt, sâmburele unui mare scandal ce avut loc în 2012, în timpul mandatului fostului edil Nicolae Dragu. La acea dată, executivul primăriei a propus de trei ori Consiliului Local să aprobe o Hotărâre prin care se dădea acceptul societăţii Agneza să construiască acea parcare, pe o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi, cu o capacitate de 40 de locuri, din care 20 urmau să fie publice. Banii pe care urma să îi investească pentru amenajarea acesteia se ridica la astronomica sumă de 50.000 de euro. Acea hotărâre nu a fost aprobată de consilierii locali, însă societatea Agneza şi-a văzut de treabă şi a pus în funcţiune parcarea cu pricina. Au trecut doi ani de zile şi actualii reprezentanţi ai municipalităţii nu s-au autosesizat în privinţa existenţei acelei parcări, ce este folosită numai de reprezentanţii firmei Agneza. Mai mult, intrarea în parcare este restricţionată, şi în prezent, de o bară metalică. Intervievat pe această temă, viceprimarul Virgil Dumbravă ne-a dat un răspuns evaziv, fără să lămurească prea mult această problemă. „După câte ştiu eu, societatea Agneza are autorizaţie pentru acel spaţiu şi există câteva locuri de parcare publice, acolo.”
Dar, oricine poate observa că nu există o cale de acces care să delimiteze locurile de parcare ce aparţin complexului Agneza, de cele publice, din acelaşi spaţiu. Mai mult, viceprimarul Dumbravă a mai venit şi cu o altă „abureală”: ,,În urmă cu o săptămână, am solicitat, în scris, societăţii Agneza să asigure accesul la spaţiile publice din parcare. În caz contrar, vom lua măsuri coercitive asupra acesteia.”, a mai adăugat Dumbravă.
Cu toate acestea, bara ce restricţionează accesul în parcare a rămas, în acelaşi loc, nemişcată.
Vom reveni cu amănunte pe această temă, în ediţia viitoare a ziarului „Actualitatea de Călăraşi”.

Please enter banners and links.

Next Post

2% din Colegiul 5, pentru Colegiul 5!

mie apr. 16 , 2014
2% din Colegiul 5, pentru Colegiul 5! ~ Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanţov, Ulmeni, Olteniţa ~ “Stimaţi concetăţeni, Până pe 26 mai 2014, fiecare dintre dumneavoastră poate realiza un act simplu de donaţie, dar nobil, prin depunerea formularului 200, respectiv a formularului 230 de către firme, pentru redirecţionarea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!