La Grădiştea a început construcţia unui parc tematic

Print Friendly, PDF & Email

parc tematic in Gradistea 2

parc tematic in GradisteaVineri, 11 aprilie, în sala de şedinţe a Căminului Cultural din comuna Grădiştea, a avut loc un eveniment ce a marcat demararea lucrărilor de constucţie a unui parc tematic. Această investiţie va fi realizată prin implementarea unui proiect accesat de către primăria Grădiştea, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi. Proiectul, în valoare de 421.000 de lei, este accesat pe Programul Operaţional de Pescuit (POP) şi va fi finalizat pe 29 septembrie a.c. . Obiectivul general al proiectului ce poartă denumirea „Înfiinţare parc tematic”, vizează construcţia unui spaţiu multifuncţional, dedicat activităţilor educative şi de recreere pentru cetăţenii din comună dar, în special, copiilor şi tinerilor. Parcul ce va avea o suprafaţă de 1648 m.p. va cuprinde o zonă de agrement, spaţii destinate expoziţiilor şi proiecţiilor tematice ce vor prezenta flora, fauna şi pescuitul în Lunca Dunării. Prezent la conferinţa de deschidere a lucrărilor de construcţie a parcului tematic, edilul comunei Grădiştea, Constantin Corbu a dorit prezinte câteva detalii legate de această investiţie.
„Amplasametul parcului este pe spaţiul unui loc de joacă din satul Grădiştea, întrucât nu am avut la dispoziţie, un alt teren liber, pentru o asemenea investiţie. Ansamblurile de joacă existente vor fi mutate în satul Rasa, iar în Gradistea vor fi montate altele noi, dar şi mobilier stradal. Gardul împrejmuitor al parcului va amenajat pentru expoziţii tematice. Mă bucur că în acest loc vor fi derulate activităţi instructiv-educative care vor capta atenţia copiilor şi tinerilor. În felul acesta, ei îşi vor putea petrece timpul liber într-un mod mult mai plăcut şi util. Această investiţie face parte din încercarea noastră, a administraţiei locale, de a da o nouă faţă comunităţii din Grădiştea. Ţin să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în demararea acestei investiţii”, a spus primarul Constantin Corbu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Parcarea de la Complexul Agneza, struţo-cămila din „buricul” Călăraşiului

mar apr. 15 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Este binecunoscut faptul că municipiul Călăraşi se confruntă cu un mare deficit de parcări. Numai că, în „buricul” oraşului, există o parcare a cărei formă de proprietate nu este, pe deplin, lămurită şi nici cunoscută. Este vorba de parcarea construită de societatea Agneza, în spatele […]