Oficiul Poştal nr. 1 Călărași riscă să se închidă

Print Friendly, PDF & Email

posta 1Oficiul Poştal Judeţean Călăraşi se află într-un mare impas, în prezent. Punctul de lucru din zona centrală a muncipiului Călăraşi nu va mai funcţiona în actuala locaţie.

Situaţia a fost pusă în discuţie şi în cadrul şedinţei Comisiei  de Dialog Social ce a avut loc la finele săptămânii trecute. Prezentă la această sedinţă, lidera Sindicatului Oficiului Judeţean Poştal, Silvia Scarlat a dorit să aducă în atenţia autorităţilor călărăşene această situaţie fără precedent.

Silvia Scarlat a precizat că oficiul din zona centrului vechi al municipiul  funcţionează într-o locaţie ce aparţine Companiei Romtelecom. Începând cu anul 2013, Romtelecom a dorit să rezilieze contractul de închiriere, ce vizează locaţia respectivă, deoarece, spun ei, clădirea are  risc seismic ridicat şi nu mai asigură condiţiile necesare  derulării activităţii oficiului poştal.

,Am primit o  adresă din partea Romtelecom pe data de 28 februarie a.c., prin care  am fost somaţi  să eliberăm spaţiul. În aceste condiţii, conducerea instituţiei noastre a  iniţiat demersurile necesare  pentru identificarea  altei locaţii, tot în centrul oraşului, pentru a  facilita în continuare accesul călărăşenilor la serviciile oferite de instituţia noastră. A fost identificată o altă locaţie în zona Volna, la un preţ de închiriere, la jumătate, faţă de cel perceput de Romtelecom. Numai că, reprezentanţii  conducerii Companiei Naţionale a Poştei Române  nu au fost de acord cu iniţiativa noastră, pe motiv că nu există surse de finanţare pentru întreţinerea spaţiul respectiv, întrucât Compania se află într-un proces de reorganizare. Mai mult, ni s-a spus că Oficiul nr.1 va fi mutat în spaţiul Oficiului nr.3 din zona ,,5 Călăraşi“. Din păcate, acel spaţiu este impropriu pentru desfăşurarea activităţii în condiţii  decente a celor 14 lucrători  ai oficiului din centrul oraşului. Situaţia este una destul de delicată, deoarece  acel   punct de lucru   este cel mai profitabil din judeţul  nostrum, iar desfiinţarea lui ar duce la pierderea unor servicii  pe care noi le asigurăm zi de zi”, a spus Silvia Scarlat.

În aceste condiţii, cei aproximativ 30.000 de călărăşeni din zona  centrală şi din cartierele periferice ale municipiului vor fi nevoiţi să parcurgă câţiva kilometri buni de drum  pentru plata facturilor,  pentru servicii de mesagerie, de coletărie sau pentru încasarea pensiilor.

Dacă   oficiul din centrul Călăraşiului va fi desfiinţat, probabil că,  autorităţile locale vor fi ,,bombardate” cu mii de reclamaţii venite din partea cetăţenilor, care nu vor mai  avea un acces facil la serviciile poştale.

Intervievat pe această temă, primarul Daniel Drăgulin a precizat că nu a fost înştiinţat în mod oficial de această situaţie.

,,Într-adevăr,  este o situaţie dificilă şi  doresc să port discuţii pe această temă, atât cu reprezentanţii conducerii Oficiului Judeţean de Poştă, dar şi cu lucrătorii poştali. În zona  de centru a municipiului putem găsi împreună multe sedii  ce pot să asigure desfăşurarea activităţii unui oficiu poştal, în condiţii normale. În acelaşi timp, voi  purta discuţii şi cu reprezentanţii conducerii Companiei Naţionale a Poştei Române, pentru identificare unei soluţii care să fie  în avantajul  cetăţenilor din zona centrală a municipiului dar şi al lucrătorilor poştali”, a spus Daniel Drăgulin.

Ne întrebăm când are dreptate Romtelecom? Când spune că trebuie eliberată această clădire, pentru că are un risc seismic ridicat sau când arată că așteaptă alți chiriași, așa cum se vede pe anunțul postat pe geamul clădirii, unde scrie mare: DE ÎNCHIRIAT?!

Monica Ghiorghe

Please enter banners and links.

Next Post

Service-urile, vulcanizările și spălătoriile auto la control

mar mart. 19 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 06-07.03.2013 s-a desfăşurat Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi verificarea condiţiilor de muncă şi a modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care desfăşoară activităţi de […]