O tânără mămă a murit, Ministrul Bănicioiu promite anchete, nu şi un sistem care să funcţioneze

Print Friendly, PDF & Email

spital 2Cazul unei tinere care a murit la un spital din București, la o scurtă perioadă de timp după ce a născut, prin cezariană, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a fost adus în atenția opiniei publice astăzi, pe un post național de televiziune.

Dramă cutremurătoare într-o familie! O tănără a murit cu zile, după ce şi-a adus pe lume gemenii. Tatăl copiilor şi mama fetei îi acuză pe medicii care i-au făcut cezariana că au lăsat-o să moară cu zile. Medicul care a efectuat operaţia susţine că el şi-a făcut meseria aşa cum trebuie, dând vina pe un rezident care i-ar fi făcut anestezia tinerei.
Cazul unei tinere care a murit la scurt timp după ce a adus pe lume o pereche de gemeni a cutremurat o ţară întreagă. Tatăl bebeluşilor a povestit că au plecat la spital cu zâmbetul pe buze şi că abia aşteptau să-şi strângă la piept puii, dar că ce s-a întâmplat acolo pare desprins dintr-un film de groază.”, scrie spynews.ro, site-ul unde găsiţi materialul complet.

Pentru Antena 1, ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat: “ Lucrurile nu trebuie să stea în niciun caz aşa, să nu ştie directorul medical şi medicul de pe secţie ce se întâmplă. (n.r. referire la fapul că era un medic rezident fără drept de liberă practică şi o sală de operaţii unde nu funcţiona aparatul de monitorizare, pentru a arăta starea pacientei).

Situaţiile pe care le tot relataţi despre Călăraşi, multe dintre ele nu sunt departe de adevăr. Stiu de secţia de pediatrie, unde am trimis control şi înţeleg că s-a mai remediat situaţia, dar văd că problemele aici sunt de-a dreptul cronice şi nu înţeleg dacă acolo se respectă protocoalele şi procedurile medicale. De luni, 2 martie, vom trimite un control extins, o să verificăm dacă tot ce se întâmplă în spitalul ăla are de-a face cu sistemul sanitar şi cu o asigurare de servicii sanitare de calitate, măcar la urgenţă, că aici era un caz de urgenţă, şi vom lua decizii drastice. Nu pot să cred că directorul medical sau cel al spitalului nu ştiau că era un calorifer spart, care a inundat sala pentru operaţiile de cezariană. O să investigăm lucrul acesta şi voi sesiza, personal, Colegiul Medicilor. Când vor merge echipele de control acolo, vom vorbi şi cu pacienţii pentru fiecare presupusă procedură de malpraxis sau orice sesizare vor avea. Vom provoca mai multe discuţii şi cu Consiliul Judeţean Călăraşi, pentru că lucrurile nu mai pot funcţiona aşa! Dacă nu se remediază la Călăraşi situaţia, trebuie luate decizii drastice. Nu vreau să mă gândesc la închiderea spitalului, dar situaţia nu mai poate fi tratată aşa, cu indolenţă şi neimplicare. “

Aceasta a fost declaraţia ministrului sănătaţii, care ne-am bucura să se implice în funcţionarea lucrurilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Ne dorim, totodată, să nu mai vorbească la modul neimplicant, de parcă tot ce se întâmplă în toate spitalele din România nu are legătură, în primul rând, cu ministerul pe care îl conduce.

Poate cu această ocazie va afla că Ministerul Sănătăţii nu a mai băgat bani în acest spital cu anii, că medicamentele le aducem de acasă, că personalul este insuficient,  că nu avem dotarea necesară unui spital de urgenţă, mai ales că suntem singurul spital judeţean din România care nu are un RMN, iar aparatura pe care o avem, nu funcţionează când ai nevoie de ea.

Cum este posibil ca un medic rezident să facă gărzi, dar să nu aibă drept de liberă practică, iar singura sală unde se fac operaţiile de cezariană să fie inundată, fără a se lua măsuri rapide de remediere a situaţiei, sau măcar de asigurare a unei alte săli funcţionale? Care mai este rolul conducerii spitalului judeţean? Sigur nu cel de a avea grijă de pacienţii săi.

Toţi factorii de decizie sunt responsabili şi ar fi bine ca toată lumea să îşi asume situaţia. Ne e greu să credem că de la televizor trebuie să afle ministrul situaţia spitalelor din România şi că, doar după ce moare un om, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi să afle că nu are medici calificaţi să facă anestezie şi săli de operaţie funcţionale.

În acest caz, de la ministru şi până la şeful de secţie unde s-a petrecut tragedia, trebuie să plece acasă şi să lase locul celor care sunt interesaţi şi dornici să se implice într-o situaţie care nu ne oferă a doua şansă, pentru că plătim cu preţul cel mai scump: viaţa!

Please enter banners and links.

Next Post

De 1 Martie, poliţiştii rutieri au ,,sancţionat” călărăşencele cu flori, mărţişoare şi felicitări

lun mart. 2 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱A devenit deja o tradiţie ca, la Călăraşi, de Ziua Martisorului, poliţistii rutieri să ofere doamnelor şi domnisoarelor, participante la trafic, în calitate de conducător auto, pasager sau pieton, flori, mărţişoare şi felicitări însoţite de urări de bine pentru o primăvară lipsită de evenimente rutiere. […]