Număr record de şoferi sancţionaţi de poliţiştii călărăşeni, numai în 3 zile

Print Friendly, PDF & Email

foto politia rutieraÎn perioada 13 – 15 iunie a.c., pe raza judeţului Călăraşi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a desfăşurat o acţiune de prevenire a evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi  peste 380 de participanţi la traficul rutier, care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au fost sancţionaţi de poliţiştii călărăşeni.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au constatat 3 infracţiuni şi au aplicat 384 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor fiind de 59.282 lei.

272 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 3 sancţiuni contravenţionale celor care au efectuat manevre de depăşire neregulamentară şi alte 107 sancţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care unul pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară şi 3 pentru alte abateri, fiind retrase şi 2 certificate de înmatriculare.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor!

Please enter banners and links.

Next Post

Beneficiarii cursurilor oferite de CRFPA Călăraşi îşi găsesc mai uşor un loc de muncă

lun iun. 16 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Prin serviciile  pe care o oferă pe piaţa muncii, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Călăraşi se  numără printre cele mai performate instituţii din domeniu, din întreaga ţară. Acest aspect este demonstrat de   obiectivele îndeplinite până la ora actuală şi nu numai. În […]